Ο Δήμος Ερμούπολης αρνήθηκε στοιχειώδη φιλοξενία σε μικρά παιδιά προσφυγόπουλα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμος Ερμούπολης αρνήθηκε στοιχειώδη φιλοξενία σε μικρά παιδιά προσφυγόπουλα

post-feature-image60 Σύριοι πρόσφυγες έφτασαν στη Σύρο και ανάμεσά τους υπήρχαν πολλά παιδιά.

Αυτό το περιστατικό περιγράφουν οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στο Σύλλογο ΠΕ Σύρου, Τήνου, Μυκόνου και οι οποίοι καυτηριάζουν τη στάση του Δημάρχου Ερμούπολης της Σύρου ο οποίος αρνήθηκε την όποια βοήθεια και τα μικρά παιδιά, πρόσφυγες από τον πόλεμο στη Συρία, στοιβάχτηκαν στο αστυνομικό τμήμα ως κοινοί εγκληματίες.

Αυτά και άλλα πολλά αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου την οποία παραθέτουμε αμέσως πιο κάτω: 

Την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη έφθασαν στη Σύρο 60 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Ο Δήμος Ερμούπολης – Σύρου αρνήθηκε να παρέχει τη στοιχειώδη φιλοξενία στους συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι στοιβάχτηκαν στο αστυνομικό κέντρο σαν να είναι εγκληματικά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή ανήλικα παιδιά μετατράπηκαν σε κρατούμενους, ξεχνώντας ότι στις πατρίδες τους υπάρχει πόλεμος λόγω της πολιτικής του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Η απανθρωπιά κυριάρχησε.

Οι δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής περί ανατροπής της “κανονικότητας του νησιού και κινδύνων δημόσιας υγείας” αναπαράγουν ρατσιστικές, ακροδεξιές και μισαλλόδοξες θέσεις.

Ως σύλλογος και ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να ανεχθούμε τον ακροδεξιό κατήφορο του Δήμου Ερμούπολης.

Απέναντι στην πολιτική της τουριστικής φιέστας, των συναντήσεων με τον πρέσβη των ΗΠΑ, της επιχειρηματικότητας και της ακροδεξιάς ρητορικής και πρακτικής προβάλλουμε την αλληλεγγύη στους κολασμένους σε ένα νησί και σε μια πόλη που ιδρύθηκε από την προσφυγιά.

Η Ερμούπολη είναι πόλη προσφύγων, μια πόλη που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες και δεν μπορεί παρά να είναι αλληλέγγυα στους πρόσφυγες. Όποιος δεν το γνωρίζει αυτό είναι απλά τυμβωρύχος της ιστορίας της και προσβάλλει με τη στάση του την ιστορική πορεία και μνήμη αυτού του τόπου. Σε αυτή την κατεύθυνση, ως σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε παλεύουμε η Σύρος να είναι ένας χώρος αλληλεγγύης και φιλόξενης υποδοχής των προσφύγων .

Πηγή : alfavita.gr