Σκοτεινές λεπτομέρειες στην απαγωγή Λεμπιδάκη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Σκοτεινές λεπτομέρειες στην απαγωγή Λεμπιδάκη

Σκοτεινές λεπτομέρειες στην απαγωγή Λεμπιδάκη
Σκοτεινές λεπτομέρειες της απαγωγής Λεμπιδάκη που συγκλονίζουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες της εξάμηνης ομηρίας του επιχειρηματία. Η Ελληνική Αστυνομία αναζητά νέα στοιχεία τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις, ενώ τα άτομα που έχουν συλληφθεί αρχίζουν να μιλούν.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δεν είδε ούτε μια φορά το φως του ήλιου για έξι ολόκληρους μήνες. Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία -κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης- στο δωμάτιο που τον κρατούσαν όμηρο δεν υπάρχει ίχνος φυσικού φωτός.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε ότι του έδιναν ηρεμιστικά για να μην έχει κρίση πανικού με τους απαγωγείς να του έχουν περασμένη μια αλυσίδα η οποία είχε περασμένη είτε στο χέρι του είτε στο πόδι του.

Περιγράφοντας κάποιες από τις στιγμές της ομηρίας του κατά τη διάρκεια των 186 ημερών είπε, πως υπήρξε φορά κατά την οποία οι απαγωγείς του είχαν δώσει μία καρφίτσα προκειμένου να γράψει επιστολή με το αίμα του.

Συνολικά οι απαγωγείς χρησιμοποίησαν πέντε διαφορετικά κρησφύγετα, τα οποία διέθεταν περιορισμένο χώρο με καλυμμένα παράθυρα προκειμένου να μην εντοπιστούν από την αστυνομία.

Στους έξι μήνες της κράτησής του 31 φορές καταγράφηκε επικοινωνία με τους απαγωγείς, όπου τις περισσότερες φορές ανταλλάχθησαν γραπτά μηνύματα, ενώ πέντε ήταν οι χειρόγραφες επιστολές του Μιχάλη Λεμπιδάκη καθώς και δακτυλογραφημένες επιστολές από τους δράστες όπως επίσης και τρία βιντεοσκοπημένα μηνύματα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Κ. Λαγουδάκη βρίσκεται στην Κρήτη κλιμάκιο από την Αθήνα το οποίο θα έχει ως αντικείμενο τον εντοπισμό των υπόλοιπων κρησφύγετων, τα οποία είναι ακόμη πέντε και αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία που θα οδηγήσουν και σε νέες συλλήψεις.

Υπολογίζεται πως περίπου 20 άτομα εμπλέκονται την επιχείρηση και πως δεν ήταν δύο διαφορετικές ομάδες αλλά μία εγκληματική οργάνωση η οποία εμπλουτίζονταν διαρκώς με τους διακριτούς ρόλους να αλλάζουν συνεχώς.

Το δώρο της οικογένειας Λεμπιδάκη στην Ελληνική Αστυνομία

Η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη προτίθεται να δείξει και εμπράκτως την ευγνωμοσύνη της, προσφέροντας ένα «καλό δώρο».

Η οικογένεια Λεμπιδάκη ήρθε ήδη σε επαφή με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και μετέφερε τις προθέσεις της.

Οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. ευχαρίστησαν την οικογένεια για την ευγενική της πρόθεση και συμφωνήθηκε να συναντηθούν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος για να συζητήσουν το θέμα.

Η οικογένεια Λεμπιδάκη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ekriti.gr, προτίθεται να δωρίσει στην ΕΛ.ΑΣ. καινούργια περιπολικά και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Μιλούν οι απαγωγείς Λεμπιδάκη

Τοπικά site της Κρήτης τονίζουν πως οι απαγωγείς ο ένας τον άλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ενώπιον της Αστυνομίας, οι σκληροί εγκληματίες έχουν μετατραπεί σε λαλίστατους κρατούμενους που μιλούν ελεύθερα και ανοιχτά.

Οι 5 κατηγορούμενοι που ήδη έχουν παραδεχτεί την εμπλοκή τους, έχουν δώσει πληροφορίες και στοιχεία ενώ «δίνουν» ανοιχτά ο ένας τον άλλον, σε μια προσπάθεια να σώσουν το τομάρι τους. Μάλιστα ένας εκ των πέντε... καρφώνει και τους άλλους δυο, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν πως δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση.

«Μην ακουμπάς τίποτα»

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε στο μεταξύ η 16χρονη που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων, στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Κατά την απολογία της, στον εισαγγελέα φέρεται να δήλωσε σχετικά με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας της ότι «περνούσαμε δύσκολα οικονομικά» αφού αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ότι είχαν γίνει κατασχέσεις λογαριασμών και αναγκάζονταν να διαβιούν με περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.

Στην απολογία της είπε ακόμα ότι οι οδηγίες που της έδωσε ο πατέρας της ήταν «να μην ακουμπήσει τίποτε» και «να μην απαντήσει σε ερωτήσεις».

Η 16χρονη με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της με απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Φρατζεσκάκης: Συγκλονισμένες μητέρα και κόρη

Ο δικηγόρος της ανήλικης, Γιώργος Φρατζεσκάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε ότι «το σημαντικό είναι ότι η 16χρονη έχει αφεθεί ελεύθερη. Τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος της θεωρώ ότι δεν μπορούν να στηρίξουν μια καταδικαστική απόφαση στο ακροατήριο. Η θέση της 16χρονης είναι ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την απαγωγή του κ. Λεμπιδάκη».

Πρόσθεσε ότι «για όποιες ενέργειες της καταλογίζονται ότι έχει κάνει, δεν γνώριζε ότι αυτές συνδέονται με τη συγκεκριμένη απαγωγή και ούτε θα μπορούσε να υποπτευθεί κάτι τέτοιο».

Ο κ. Φρατζεσκάκης αναφερόμενος στην μητέρα του κοριτσιού είπε ότι «η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα και μητέρα και κόρη είναι συγκλονισμένες και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έχει συμβεί στην οικογένειά τους. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση γιατί εμπλέκεται ο σύζυγος και πατέρας».

Ο ίδιος είπε ότι ως πολίτης αυτής της κοινωνίας «μπορώ να πω ότι είναι ανακουφισμένη η κοινωνία που υπήρξε ένα αίσιο τέλος σε αυτή την ιστορία». newsbeast.gr