Συνεχίζεται ο εγκλεισμός της Ηριάννας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Συνεχίζεται ο εγκλεισμός της Ηριάννας

Επόμενο "ραντεβού" της Ηριάννας και του Περικλή με τη Δικαιοσύνη είναι την 21η Μαρτίου του 2018, οπότε και έχει προσδιοριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που θα αποφανθεί επί της ουσίας της υπόθεσης για την εμπλοκή τους στη “ΣΠΦ.
Για τρίτη φορά μέσα σε πέντε μήνες, η πόρτα των Γυναικείων Φυλακών του Ελαιώνα Θηβών έκλεισε ερμητικά πίσω από την Ηριάννα.
Η πρώτη φορά ήταν μετά την καταδίκη της σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, η δεύτερη φορά ύστερα από την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της, και χθες ήρθε η τελευταία, στο τέλος μίας πολύωρης διαδικασίας, γεμάτη εντάσεις.
Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε το δεύτερο κατά σειρά αίτημα της 29χρονης υποψήφιας διδάκτορα, όπως και το αντίστοιχο που είχε καταθέσει ο 33χρονος Περικλής. Επόμενο “ραντεβού” τους με τη Δικαιοσύνη είναι την 21η Μαρτίου του 2018, οπότε και έχει προσδιοριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που θα αποφανθεί επί της ουσίας της υπόθεσης για την εμπλοκή τους στη "ΣΠΦ".
Λίγη ώρα μετά την εκφώνηση της απόφασης, ήρθε και η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος όπως και στην πρώτη αίτηση τον περασμένο Ιούλιο, εξέφρασε τη δυσφορία του γύρω από την απόφαση της δικαστικής εξουσίας. “Δεν χρειάζεται να επαναλάβω όσα είχα δηλώσει κατά την έκδοση της πρώτης απόφασης περί της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντων. Όσα είχα αναφέρει ισχύουν. Το Δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του. Καλώ σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία τους πάντες αυτές τις ώρες”, αναφέρεται στη γραπτή του δήλωση.
Και οι δύο νέοι έχουν καταδικασθεί στον πρώτο βαθμό για συμμετοχή στην οργάνωση "ΣΠΦ". Και οι δύο νέοι -σε αντίθεση με τους αλληλέγγυους που προκάλεσαν εντάσεις στην αίθουσα- δέχθηκαν με αξιοπρέπεια και ψυχραιμία τόσο την απόφαση, όσο και την εισαγγελική εισήγηση, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να απορριφθούν τα αιτήματά τους.
"Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας, αλλά όχι υπέρμετερη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον" υποστήριξε ο εισαγγελικός λειτουργός και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν νέα στοιχεία που να δικαιολογούν μία διαφορετική ετυμηγορία, συγκριτικά με την πρώτη αίτηση αναστολής, η οποία επίσης είχε απορριφθεί.
Όσο για τον 33χρονο ο οποίος πάσχει από σπάνιο νόσημα και κατά τον μάρτυρα πανεπιστημιακό Δημοσθένης Μπούρο, δεν πρέπει να βρίσκεται σε περιβάλλον καπνιστών όπως η φυλακή, ο εισαγγελέας δεν αποδείχθηκε ότι έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του κατά τον εγκλεισμό του. “Υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης” είπε κατά την αγόρευσή του.
Ηριάννα: "Όσα έχτισα, καταστρέφονται"
Η Ηριάννα στάθηκε χθες μπροστά στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών και με τρεμάμενη από την ένταση φωνή μίλησε για όσα χάνει κάθε ημέρα που περνά έγκλειστη στη φυλακή. “Χάνω ένα ένα όσα είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Πέντε μήνες μετά την ενοχή μου και βρίσκομαι να ξυπνάω κάθε πρωί με το βάρος της αθωότητάς μου.... Όσα έχτιζα εννιά χρόνια καταστρέφονται" κατέθεσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανεπανόρθωτη βλάβη που έχει υποστεί με τον εγκλεισμό της, λέγοντας: “όσο χάνω εμπειρία και εργασία, οι συνάδελφοί μου προχωράνε. Αυτό σημαίνει πως σε πέντε μήνες, σε ένα χρόνο, δεν θα μπορώ να εργάζομαι στο πανεπιστήμιο και ενώ είμαι σίγουρη ότι στο Εφετείο θα αθωωθώ, ως τότε θα έχουν χαθεί τα αποτελέσματα των κόπων μου".
Όσο για την κατηγορία για την οποία καταδικάστηκε, δήλωσε αθώα επισημαίνοντας, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, πως το μερικό αποτύπωμα που έχει βρεθεί σε όπλο όχι μόνο αμφισβητείται, αλλά τα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν της επέτρεψαν τον επανέλεγχο. “Με έκριναν ένοχη για μια φιλική επίσκεψη στο σύντροφό μου (σ.σ. έχει αθωωθεί αμετάκλητα για αντίστοιχη κατηγορία), που δεν ήμουν παρούσα. Έκαναν μια αλυσίδα σχέσεων και έφτασαν ως εμένα” τόνισε  News247.gr