Αυτό είναι το αεροπλάνο που θα μπορεί να φτάσει σε κάθε σημείο του πλανήτη μέσα σε 4 ώρες (photos & video) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Αυτό είναι το αεροπλάνο που θα μπορεί να φτάσει σε κάθε σημείο του πλανήτη μέσα σε 4 ώρες (photos & video)

post-feature-imageΟσοι τρέμουν στη σκέψη των πολύωρων πτήσεων ή απλά ονειρεύονται τη στιγμή που...
θα μπορούν να φτάσουν γρήγορα από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο, θα χαρούν ιδιαίτερα. Ερχεται το αεροπλάνο το οποίο θα ταξιδεύει παντού μέσα σε τέσσερις ώρες το πολύ.

Μία βρετανική εταιρεία αεροδιαστημικής, η Reaction Engines, δουλεύει πάνω στο αεροπλάνο το οποίο- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας της- θα μπορεί να φτάσει σε κάθε προορισμό στον κόσμο, όπου κι αν βρίσκεται αυτός, μέσα σε τέσσερις ώρες. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό εντυπωσιακό στοιχείο του σκάφους, καθώς θα μπορεί να πετά και στο διάστημα.
Ολα αυτά θα γίνουν πράξη χάρη σε μία τεχνολογία που λέγεται precooler. Σύμφωνα με τον Αλαν Μποντ, επικεφαλής σχεδιαστής της εταιρείας, ο αέρας που θα μπαίνει στο νέο σύστημα μηχανών θα παγώνει περισσότερο από 1.000 βαθμούς Κελσίου μέσα σε 0,1 δευτερόλεπτα. Αυτό θα επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί με μεγαλύτερη ισχύ από ότι είναι δυνατό σήμερα. Μεγαλύτερη ισχύς συνεπάγεται μεγαλύτερη ταχύτητα. Κάτι που σημαίνει ότι το αεροσκάφος θα μπορεί να ταξιδέψει πέντε φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου εύκολα.
Η εταιρεία ελπίζει ότι θα καταφέρει να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία σε αεροσκάφος που θα μεταφέρει 300 επιβάτες και θα πετά σαν πύραυλος. Το Skylon, όπως ονομάζεται, θα έχει μήκος 84 μέτρα, θα προσγειώνεται και θα απογειώνεται οριζόντια, σαν αεροπλάνο, δεν θα έχει παράθυρα αλλά θα κοστίζει 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια για το κάθε ένα.
Προς το παρόν, η εταιρεία είναι στο στάδιο των τεστ του συστήματος, ενώ οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις αναμένονται να γίνουν το 2019 σύμφωνα με το Business Insider.