Βρήκαν σπάνιο «θησαυρό» στη Βόρεια Ελλάδα αξίας 330.000 δολαρίων! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Βρήκαν σπάνιο «θησαυρό» στη Βόρεια Ελλάδα αξίας 330.000 δολαρίων!

post-feature-imageΈναν σπάνιο και πανάκριβο γαστρονομικό θησαυρό εντόπισε ο τρουφοσυλλέκτης και συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, κ. Χρήστος Πλεσιώτης στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα (Tuber magnatum), που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, βάρους 510 γραμμαρίων και η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που βρέθηκε στην Ευρώπη φέτος, με την πρώτη, που βρέθηκε στην Ιταλία, να ζυγίζει 570 γραμμάρια.

Τη λευκή τρούφα ανακάλυψε στα ελληνικά βουνά το τρουφόσκυλο του κ. Πλεσιώτη, ο Brio, και αποτελεί μία τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστούμε ότι οι λευκές τρούφες ζυγίζουν συνήθως 50 - 150 γραμμάρια.

Τρούφες σαν αυτή αξίζουν πολλά χρήματα και καταλήγουν είτε σε πανάκριβα εστιατόρια και πολυτελείς κατοικίες, είτε σε δημοπρασίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπου εκεί πλέον τα ποσά που διατίθενται είναι... αστρονομικά.

Στο παρελθόν λευκές τρούφες έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες έναντι 330.000 δολαρίων.
Τόσο ο κ. Πλεσιώτης, όσο και το Μουσείο, ελπίζουν η τρούφα αυτή να αποτελέσει την αφορμή συγκέντρωσης χρωμάτων για κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Πηγή: newsbomb.gr