ΚΕΡΚΥΡΑ: Από την Τρίτη, επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στο Λιμάνι - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ: Από την Τρίτη, επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στο Λιμάνι

Δεν έκλεισε το Σαββατοκύριακο, αλλά θα κλείσει σε μερικές ημέρες η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας Ηγουμενίτσας, αφού οι Κερκυραίοι ναυτεργάτες προγραμματίζουν από την ερχόμενη Τρίτη 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

 
Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις είναι ειλημμένη και θα εφαρμοστεί εντός των προσεχών εβδομάδων, με ημερομηνία έναρξης που αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι σε συνεδρίαση του Σωματείου Πληρωμάτων της Κέρκυρας.
Αιτία, η άκαρπη συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους των πλοιοκτητών στην Αθήνα, παρουσία του Γ.Γ. Ναυτιλίας στην έδρα του ΥΕΝ στην Ακτή Πειραιώς.
Εκεί, οι εργαζόμενοι στα εν Κέρκυρα πορθμεία ζήτησαν να σταματήσει η απαράδεκτη τακτική των ιδιοκτητών πλοίων να θέτει σε ακινησία για τρεις, τέσσερις ή και πέντε μήνες (!) τα κλειστού τύπου πλοία που απαιτούν περισσότερους εργαζόμενους, μεταφέροντας τις «περισσευούμενες» ημέρες ακινησίας από άλλα πλοία, τύπου «παντόφλας» που απαιτείται για την κίνησή τους το μισό προσωπικό.
Οι διαμαρτυρίες των Κερκυραίων ναυτεργατών έχουν ενταθεί από πέρυσι. Η στροφή των εφοπλιστών σε μικρής χωρητικότητας πλοία ανοιχτού τύπου με λιγότερα έξοδα (εργατικά-πετρέλαια) και η αποχώρηση μεγάλων κλειστού τύπου πλοίων, σε συνδυασμό με τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών για ακινησίες πλοίων 3,5 μηνών, δημιούργησαν τον περσινό χειμώνα μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το νησί.
Οι ναυτεργάτες αναφέρουν ότι όταν υπάρχει «απαγορευτικό απόπλου» λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα ή παραμένει κλειστή για πάρα πολλές ώρες ή εξυπηρετείται κατά αραιά χρονικά διαστήματα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι, για αρκετούς μήνες, το μόνο διαθέσιμο κλειστού τύπου πλοίο ήταν το αμφίδρομου «Νικόλαος» που εκλήθη να αναλάβει όλο το βάρος όταν η γραμμή έκλεινε λόγω καιρού για τις «παντόφλες»… Την περίοδο 2016 – 2017, τα πλοία «Αγία Θεοδώρα» και «Άγιος Σπυρίδων» έμειναν σε ακινησία 2 έως 3 μήνες! corfupress.com