Δεν είναι πόλη του Μεσαίωνα. Είναι ο ωραιότερος χριστουγεννιάτικος προορισμός για το 2017 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Δεν είναι πόλη του Μεσαίωνα. Είναι ο ωραιότερος χριστουγεννιάτικος προορισμός για το 2017

post-feature-imageΚανάλια και λίμνες γεμάτα κατάλευκους κύκνους, πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια που μοιάζουν σαν να βγήκαν από κάποιο παραμύθι ιπποτών.. Μια πόλη που εξηγεί γιατί τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια.

Πλακόστρωτα δροµάκια, αραχνοειδή κανάλια και λίµνες µε λευκούς κύκνους, µεσαιωνικές εκκλησίες, πανέµορφοι πύργοι, κουκλίστικες πλατείες διαφύλαξαν καλά τη γοητεία της πόλης από την καταστροφή που ισοπέδωσε ένα µεγάλο µέρος του Βελγίου κατά τη διάρκεια των πολέµων του 20ού αιώνα.
Η Μπριζ είναι πολύ όµορφη ακόµα και στην καθηµερινότητά της, πόσο µάλλον αυτήν την περίοδο, που βάζει τα γιορτινά της ενόψει Χριστουγέννων!
Τυλιγµένη στα πολύχρωµα λαµπιόνια της και αναδύοντας ευωδιές από φρεσκοψηµένες βάφλες, ζεστό κρασί και βελγικές σοκολάτες, µας επιφυλάσσει µια εµπειρία τόσο γλυκιά, που θα τη θυµόµαστε για πάντα!
Hot spot των εορτών είναι το φεστιβάλ με γλυπτά από πάγο που λειτουργεί κάθε χρόνο από το 1999. Φέτος το θέμα του παγωμένου χωριού είναι αφιερωμένο στα ξωτικά, τα χόμπιτ και τα μυθικά πλάσματα των ιστοριών του Τόλκιν.
Τα πάντα μοιάζουν παραμυθένια τα Χριστούγεννα. Σαν να τα έχει σκηνοθετήσει ο Ντίσνεϊ μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια: άμαξες που τις σέρνουν άλογα, τριγωνικές σκεπές, ντόπιοι και επισκέπτες με γελαστά πρόσωπα και κόκκινες μύτες που ψωνίζουν, τρώνε βάφλες με σοκολάτα και ξορκίζουν το κρύο με ζεστό κρασί. 
Δεν θα χρειαστείτε πολλές ημέρες για να εξερευνήσετε ολόκληρη τη γοητευτική βελγική πόλη. Η Μπρίζ είναι τόσο πολύ μικρή, που την περίοδο των Χριστουγέννων οι επισκέπτες της ξεπερνούν σε αριθμό τους 20.000 κατοίκους του ιστορικού της κέντρου.
Από εκεί άλλωστε ξεκινούν και τελειώνουν όλες οι διαδρομές της πόλης, η οποία σταμάτησε το ημερολόγιο της κάπου στον 13ο αιώνα και ανάγκασε την UNESCO να την εντάξει στα πιο σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Το Burg, η «κεντρική πλατεία» της Μπρίζ ήταν, και συνεχίζει να είναι, η καρδιά της πόλης. Ανάμεσα στα υπέροχα Μεσαιωνικά κτίρια ξεχωρίζει το σύμβολο της πόλης, το Belfort, ένα πανύψηλο καμπαναριό, από την κορυφή του οποίου μπορείτε να απολαύσετε πανοραμική θέα αλλά και να ακούσετε τον ήχο των 47 καμπανών που χτυπούν ασταμάτητα από τον 18ο αιώνα, αν φυσικά αντέξετε να ανεβείτε τα 366 σκαλιά που οδηγούν σε αυτές.  
Πολύ κοντά, στην όμορφη μεσαιωνική «πιάτσα» του Groenerei, θα συναντήσετε το κεντρικό κανάλι της πόλης, από πολλά σημεία του οποίου ξεκινούν την τριαντάλεπτη βόλτα τους τα βαρκάκια.
Υποκύψτε στον τουριστικό πειρασμό και επιβιβαστείτε σε ένα από αυτά. Ο αντικατοπτρισμός των χαριτωμένων γεφυριών στα ήρεμα νερά και οι περίτεχνες κόγχες των κτιρίων που «σκύβουν» στις όχθες είναι ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε. 
Απαραίτητη η στάση στη λίμνη του Minnewater. Το απόλυτο ρομαντικό spot της Μπρυζ βρίσκεται στην άκρη της πόλης. Δέντρα με κίτρινες και κόκκινες φυλλωσιές κρέμονται πάνω από τη λίμνη, πουλιά και πάπιες φωλιάζουν στις όχθες και στρατιές από κατάλευκους κύκνους πλέουν κάτω από γέφυρες σκεπασμένες με πεσμένα φύλλα.




Πηγή: dinfo.gr