Τι πάει λάθος με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του πιλότου που έχει γίνει viral - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Τι πάει λάθος με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του πιλότου που έχει γίνει viral

post-feature-imageΤο όνομά του είναι Ganso. Pilot Ganso. Πρόκειται όντως για έναν πιλότο από τη Βραζιλία που μετράει περίπου 62.000 followers στο Ιnstagram.

Τον αριθμο αυτό, σίγουρα, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, τον οφείλει στις ομολογουμένως εντυπωσιακές φωτογραφίες που, τα τελευταία 2 χρόνια, μοιράζεται μέσω του λογαριάσμου στο Instagram.

Πρόκειται για λήψεις που κόβουν την ανάσα (μπορεί και τα ήπατα αν είστε από τους ανθρώπους που έχουν υψοφοβία) και τις οποίες (υποτίθεται ότι) βγάζει μέσα από το πιλοτήριο του Boeing που οδηγεί ή, ενιότε, και έξω από αυτό, προσπαθώντας να δείξει τη φανταστική θέα που έχει το προνόμιο να απολαμβάνει από ψηλά.

Αν μη τι άλλο, του αξίζει ένα «μπράβο» για τη «δουλειά» που κάνει, αλλά πολλοί χρήστες του Instagram υποστηρίζουν στα σχόλια ότι μερικές από τις φωτογραφίες του είναι σίγουρα ψεύτικές, αφού τόσο το να βγάλει το σώμα του έξω από το πιλοτήριο, όσο και να έχει μια τέτοια φωτογραφία είναι αδύνατο. 

Εδώ ας πούμε δεν υφίσταται κανένας πιθανός τρόπος να υπήρχε άνθρωπος στη μύτη του αεροπλάνου για να τραβήξει τη λήψη.

Aρχικά, αν όντως άνοιγε το παράθυρο του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, θα μπορούσε να τον πάρει το δυνατό ρεύμα του αέρα (ειδικά αν δεν ήταν προσδεδεμένος) ενώ αυτή η κίνηση θα επέφερε τεράστια πτώση στην πίεση της καμπίνας. 

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποξία, αποσυμπίεση, αναταράξεις και φρικτό ίλιγγο τόσο στον δεύτερο πιλότο, όσο και στους επιβάτες της καμπίνας. Ανάλογα με το πόσο εντονη θα ήταν η αποσυμπίεση, το αεροπλάνο θα έπρεπε να κατέβει στα 10.000 πόδια ώστε οι επιβάτες να έχουν αρκετό οξυγόνο χωρίς μάσκες. 

Τι συμπέρασμα προκύπτει απ' όλα αυτά; 

Σίγουρα, εκ πρώτης όψεως οι φωτογραφίες μοιάζουν διαολεμένα αληθινές, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από αποτέλεσμα αγνού και στυγνού photoshop.

Αρκεί να παρατηρήσετε πιο προσεκτικά αυτή τη φωτογραφία και την αντανάκλαση που φαίνεται στους φακούς των γυαλιών του και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

O ίδιος βέβαια πάντα προσθέτει τη φράση «Photoshop Mode On» στις λεζάντες των φωτωγραφιών του, αλλά το αποτέλεσμα που ανεβάζει στο λογαριασμό του δεν παύει να διχάζει.

Ωστόσο, να τον παραδεχτούμε και για τη φαντασία του και για τις γνώσεις του στο photoshop και, επιπλέον, να πούμε ότι και οι μη αεροπλανικές του φωτογραφίες όμως, παραμένουν φανταστικές!