ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν σας καλέσει αυτός ο αριθμός στο Viber... μην απαντήσετε - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν σας καλέσει αυτός ο αριθμός στο Viber... μην απαντήσετε

post-feature-imageΑναστάτωση σε χιλιάδες χρήστες κινητής τηλεφωνίας έχουν προκαλέσει άγνωστοι , ο οποίοι προσποιούμενοι τεχνικούς τηλεφωνούν μέσω της εφαρμογής viber προσπαθούν να αλιεύσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Η εταιρεία κινήτης τηλεφωνίας Cyta προειδοποιει τους πελάτες της για τις προσπάθειες παραπλάνησης, αλλά και του κοινού γενικά, από επιτήδειους από το εξωτερικό, οι οποίοι διενεργούν κλήσεις μέσω της γνωστής εφαρμογής Viber, φωνητική επικοινωνία πρωτοκόλλου διαδικτύου VoIP, προς ανυποψίαστους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.
Οι κακόβουλες ενοχλητικές κλήσεις εμφανίζουν ως καλούντα αριθμό τον +923ΧΧΧΧΧ6070, ο οποίος παρουσιάζεται να ανήκει στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του Πακιστάν, αλλά ενδεχομένως να πρόκειται και για πλασματικό αριθμό, που συνήθως αλλάζει ή μετακυλύεται σε άλλο, κάτι που αποτελεί μια συνήθη τακτική σε παρόμοια περιστατικά απάτης.
Οι δράστες μιλώντας σε «σπαστά» αγγλικά, συστήνονται σαν μηχανικοί του CytaVoda Call Centre, επικαλούνται δήθεν διαγωνισμό και προσφέρονται να βοηθήσουν σε δήθεν αναγνώριση του πελάτη.
Ως εκ τούτου, η Cyta συμβουλεύει τους αποδέκτες τέτοιων κλήσεων:
να μην ανταποκρίνονται,
να μην δίνουν, σε καμία περίπτωση, προσωπικά τους ή άλλα στοιχεία,
να ενημερώνουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές, όπως είναι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας στους αριθμούς 22607250 ή 22808200 και τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460, καθώς και τον τηλεπικοινωνιακό παροχέα τους.
Για τη Cyta, ο αριθμός στον οποίο οι πελάτες της μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση, είναι το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης 132.

Πηγή: newsbomb.gr