Το πρότζεκτ του Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Το πρότζεκτ του Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ

Το πρότζεκτ του Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑΈτοιμο πλάνο για μετακόμιση του ποδοσφαιρικού τμήματος στο ΟΑΚΑ, αλλά και πρότζεκτ με κόστος 100 εκατ. για την Παναθηναϊκή Πολιτεία, έχει καταστρώσει ο Δ. Γιαννακόπουλος. Ενδιαφέρον από ξένη εταιρεία.
Αυτό έχει στο μυαλό του για το ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Από τις βασικές προϋποθέσεις του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ ώστε να πάρει σάρκα και οστά το πλάνο του για τη δημιουργία του PAO Foundation, εκτός από τη συστράτευση όλων των παναθηναϊκών δυνάμεων, είναι και η συστέγαση όλων των τμημάτων, με την κατασκευή της Παναθηναϊκής Πολιτείας στο ΟΑΚΑ, που θα έχει πολύ υψηλό κόστος.


Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι είναι πιθανό να παραχωρηθεί το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην ΚΑΕ για 49 χρόνια. Τι γίνεται όμως με την ΠΑΕ;
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στοχεύει, λοιπόν, στην μετακόμιση του «τριφυλλιού» από τη Λεωφόρο και τη μετατροπή του ΟΑΚΑ σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, όπως αναφέρεται στην «Πράσινη». Μάλιστα, φαίνεται ότι το έχει προχωρήσει αρκετά το θέμα και ότι έχουν σημειωθεί ουσιαστικές εξελίξεις.

Στο πρότζεκτ περιλαμβάνεται πραγματοποίηση μελέτης, για «λίφτινγκ» στο γήπεδο με αφαίρεση του στίβου και πιθανότατα βύθισης του αγωνιστικού χώρου. Επιπλέον, έχει δείξει ενδιαφέρον για τη δημιουργία της παναθηναϊκής πολιτείας στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις γνωστή ξένη εταιρεία που έχει κατασκευάσει αρκετά από τα γνωστά και μεγάλα γήπεδα του εξωτερικού.

Η στάση της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, είναι θετική για το εν λόγω εγχείρημα και αναμένεται προσεχώς να προχωρήσουν οι συζητήσεις. Θα πρέπει πρώτα βέβαια να «κλειδώσει» το deal ανάμεσα σε Αλαφούζο και Γιαννακόπουλο για την ΠΑΕ και να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για τη σύσταση του PAO Foundation.

Για να δημιουργηθεί η Παναθηναϊκή Πολιτεία, με την ανάπλαση του ΟΑΚΑ, θα απαιτηθούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ και τρία χρόνια ώστε να ολοκληρωθεί η ανάπλαση και θα πρόκειται για επένδυση του κόσμου μέσω του PAO Foundation. Βάσει του πλάνου Γιαννακόπουλου η Παναθηναϊκή Πολιτεία θα είναι από μόνη της ο βασικός μέτοχος του συλλόγου από ένα σημείο και μετά, καθώς θα πρόκειται για υπερσύγχρονο πολυχώρο, όπου ο κόσμος του «τριφυλλιού» θα μπορεί να περνάει αρκετές ώρες πέραν από αυτές που θα αφιερώνει για να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή κάποιο άλλο άθλημα. sport-fm.gr