Στην Αθήνα το βραβείο «Ανερχόμενης Πολιτιστικής Πόλης» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Αθήνα το βραβείο «Ανερχόμενης Πολιτιστικής Πόλης»

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι το βραβείο απονεμήθηκε στην Αθήνα λόγω πολλών παραγόντων που έχουν συγκλίνει ώστε να αναδειχθεί ένα ανανεωμένο πολιτιστικό πρόσωπο της πρωτεύουσας.
Το βραβείο της «Ανερχόμενης Πολιτιστικής Πόλης» έλαβε η Αθήνα στο φετινό διαγωνισμό του διεθνούς οργανισμού Κορυφαίοι Προορισμοί Πολιτισμού (Leading Cultural Destinations). Το βραβείο παρέλαβε σε τελετή στο Λονδίνο το βράδυ της Παρασκευής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης είπε ότι το βραβείο απονεμήθηκε στην Αθήνα λόγω πολλών παραγόντων που έχουν συγκλίνει ώστε να αναδειχθεί ένα ανανεωμένο πολιτιστικό πρόσωπο της πρωτεύουσας, με νέους χώρους, νέες δράσεις και νέα δημιουργικότητα που συνδέεται και με την κρίση των τελευταίων ετών.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από το Ωνάσειο, στην έκθεση Documenta 14 και στον ορισμό της Αθήνας από την UNESCO ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018.

Σε ό,τι αφορά την τουριστική εικόνα της Αθήνας ο κ. Καμίνης εκτίμησε ότι έχει εκλείψει τελείως το όποιο πλήγμα είχε επιφέρει η κρίση στη φήμη της πόλης.

Ανθυποψήφιες στην ίδια κατηγορία ήταν οι πόλεις Τονγκ Λι στην Κίνα και το Μονπελιέ.
Λονδίνο τώρα: μια σημαντική στιγμή για την Αθήνα και τους κατοίκους της. Η πόλη μας εδώ και λίγη ώρα καλύτερος Πολιτιστικός Προορισμός 2017