Σαρωνικός: Και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων καλούσε κόσμο να κάνει μπάνιο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Σαρωνικός: Και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων καλούσε κόσμο να κάνει μπάνιο

Σαρωνικός: Και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων καλούσε κόσμο να κάνει μπάνιοΕκτός από τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτης Χατζηπέρος έλεγε ότι εάν πάτε τώρα στα Σελήνια Σαλαμίνας, μπορείτε να κάνετε μπάνιο

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν ήταν ο μόνος που το βράδυ της Πέμπτης καλούσε τους πολίτες να κολυμπήσουν στη θάλασσα, αν και την επόμενη ημέρα επιχείρησε να ανασκευάσει τη δήλωσή του έπειτα και από το τσουνάμι αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος την ίδια ημέρα, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που ασχολήθηκε εκτάκτως με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στο Σαρωνικό, προέτρεπε τους παρευρισκομένους αλλά και όποιον επιθυμεί να βουτήξει στα Σελήνια Σαλαμίνας! «Βάλαμε φράγματα παντού για να μη μας φύγει το πετρέλαιο προς το πέλαγος, γιατί είχε εγκλωβιστεί στους όρμους. Εάν πάτε τώρα στα Σελήνια, μπορείτε να κάνετε μπάνιο» ήταν η απίθανη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων.

Δείτε τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου

Την Παρασκευή ωστόσο το υπουργείο Υγείας απαγόρευσε την κολύμβηση στα Σελήνια Σαλαμίνας. Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του, ως ακατάλληλη περιοχή για μπάνιο λόγω της εκτεταμένης μόλυνσης κρίνεται και εκείνη «στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου».

Διαβάστε στο σάιτ του υπουργείου Υγείας την υπουργική απόφαση για την απαγόρευση της κολύμβησης σε σημεία του Σαρωνικού, όπου στο τέλος υπάρχει η ανακοίνωση για τα συγκεκριμένα τμήματα των ακτών, όπου μεταξύ αυτών είναι και τα Σελήνια Σαλαμίνας.

Έντονη ήταν η αντίδραση του εισηγητή της αντιπολίτευσης κ. Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος ζήτησε από τον κ.Χατζηπέρο να απευθύνει την πρόσκληση αυτή και στους πολίτες της Σαλαμίνας. «Βγείτε και πείτε το αυτό στον κόσμο της Σαλαμίνας. Αλλά μη βγείτε την επόμενη ημέρα και λέτε, δεν το είπα εγώ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χαρδαλιάς, ενώ κατηγόρησε την πλειοψηφησα παράταξης της Περιφερειάρχη Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου, ότι είναι απούσα από την αντιμετώπιση του προβλήματος αντί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή: «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που υποφέρουν εκεί. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ξημέρωσαν εκεί την Κυριακή και στην Περιφέρεια παραδεχθήκατε ότι δεν είχατε ιδέα. Ενημερωθήκατε τη Δευτέρα το πρωί όπως είπαν οι υπόλοιποι αρμόδιοι. Δεν μέμφομαι το γεγονός ότι ενημερωθήκατε 30 ώρες μετά. Μέμφομαι ότι είστε απόντες». 
protothema.gr