Ryanair: Προσοχή! Αλλάζει τους κανονισμούς για τις χειραποσκευές! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ryanair: Προσοχή! Αλλάζει τους κανονισμούς για τις χειραποσκευές!

post-feature-imageΟι επιβάτες της Ryanair δεν θα μπορούν, πλέον, να μεταφέρουν κατά τη διάρκεια της πτήσης δύο χειραποσκευές, εκτός κι αν έχουν προτεραιότητα επιβίβασης.

Μάλιστα, η αεροπορική χαμηλού κόστους διευκρίνισε ότι μειώνει το κόστος της βαλίτσας, από 38 ευρώ σε 27 ευρώ, με σκοπό να παροτρύνει τους επιβάτες να την «τσεκάρουν».

Η Ryanair υπογράμμισε ότι πραγματοποιεί τις εν λόγω αλλαγές με σκοπό να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις των πτήσεων, τονίζοντας ότι «έπεσε θύμα της ίδιας της καλοσύνης της».

Το γεγονός πως επέτρεπε στους επιβάτες να έχουν δύο αποσκευές στην καμπίνα, οδήγησε σε εκμετάλλευση της κατάστασης, καθώς αφενός οι επιβάτες δε σέβονταν τον κανονισμό και το βάρος των αποσκευών τους ήταν έως και τρεις φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο, αφετέρου χανόταν αρκετός χρόνος με το να προσπαθεί το πλήρωμα να βρει χώρο στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Οι αλλαγές θα λάβουν χώρα από το Νοέμβριο, ενώ πέρα από τη μείωση του κόστους, η εταιρεία υιοθετεί και την αύξηση του επιτρεπόμενου βάρους στις παραδοτέες αποσκευές, από 15 σε 20 κιλά.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι η πολιτική της βάσει της οποίας επιτρέπεται στους ταξιδιώτες να μεταφέρουν δύο βαλίτσες  – η οποία υιοθετήθηκε από τον διευθύνοντα σύβμουλο Michael O’Leary σε μια προσπάθεια η αεροπορική να γίνει ελκυστικότερη στους επιβάτες της – έχει αποδειχτεί τρομερά δημοφιλής, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μέχρι και καθυστερήσεις πτήσεων εξαιτίας της.

«Οι πτήσεις είναι πλέον πολύ συχνές και πάρα πολλοί πελάτες κουβαλούν αμέτρητα πράγματα μαζί τους όταν ταξιδεύουν» δήλωσε ο Κένι Τζέικομπς, επικεφαλής μάρκετινγκ της Ryanair. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καθυστερούμε τις πτήσεις εξαιτίας των αποσκευών, αυτό δεν αρέσει ούτε στους ίδιους τους πελάτες».

Πηγή: neolaia.gr