Email: symvolinews@gmail.com

Συμβαινει Τωρα:

Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΘ 2017: Με άδεια χέρια και το μυαλό... στο εσωτερικό του κόμματός του ο Τσίπρας

ΔΕΘ 2017: Με άδεια χέρια και το μυαλό... στο εσωτερικό του κόμματός του ο Τσίπρας Λεπτό προς λεπτό οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
ΔΕΘ 2017 | Ειδήσεις: Με άδεια χέρια και το μυαλό στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησής του ανεβαίνει ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ - Το Newsbomb.gr θα μεταδώσει λεπτό προς λεπτό την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει στις 20:00 το Σάββατο (09/09/2017) την ομιλία του στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου αναμένονται οι εξαγγελίες του αναφορικά με το πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, χωρίς να αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις. 
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει δώσει εντολή στους επιτελείς του να κρατήσουν όσο μπορούν ψηλά στην επικαιρότητα την επίσκεψη Μακρόν, από την οποία όμως ουσιασικά δεν πήρε τίποτε. Ή έστω δεν πήρε τίποτε που να μπορεί να το παρουσιάσει στην ομιλία του στην ΔΕΘ.
Μια ομιλία που όπως αποφάσισαν στο Μαξίμου, θα έχει περισσότερο σαν στόχο την συσπείρωση του κόμματος και της κυβέρνησης ώστε να συγκρατηθεί η διαρροή που φέρνει την ΝΔ μέχρι και εφτά μονάδες πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά να δώσει μια εικόνα ότι η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ της λιτότητας.
Ο Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του, ξέρουν καλά, πως ότι και να πει ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη απο πλευράς διακηρύξεων και υποσχέσεων, δεν πρόκειται να πείσει κανένα και ειδικά τους Έλληνες πολίτες που βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα στο πετσί τους καθημερινά.
Άλλωστε ο κ. Τσιπρας δεν πέτυχε τίποτα απολύτως ουτε με την δημιουργία του περιβόητου γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη!!!
Δεν θα έχει και νόημα μια τέτοιου είδους ομιλία εκτιμούν στο Μαξίμου, γιατί εκτός των άλλων θα είναι πολύ ευάλωτη στην κριτική που θα ασκήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντάς την. Θα είναι πολύ εύκολο για τον Μητσοτάκη να αντικρούσει ότι κι αν πει ο Τσίπρας περί... καλών ειδήσεων που θα έρθουν για τους Έλληνες πολίτες. Θα ειναι πολύ εύκολο για τον αρχηγό της ΝΔ να αντιπαραθέσει τις προηγούμενες υποσχέσεις του Τσιπρα απο τη ΔΕΘ.
Μια τέτοιου είδους τοποθέτηση από πλευράς Τσίπρα, πέρα από όσα προαναφέραμε σχετικά με το πόσο εύκολα θα την αντιμετωπίσει η ΝΔ, έχει και ένα άλλο σοβαρό μειονέκτημα: Θα ειναι γυμνή από «νέες ειδήσεις» για συγκεκριμένες επενδύσεις, καθώς όλα όσα έχουν ακουστεί είναι ακόμα στον αέρα.
Στα πολιτικά στέκια για παράδειγμα, ακόμα γελάνε με την πρόσφατη παράσταση που δόθηκε στην Καβάλα, εκεί όπου ο Τσίπρας ανακοίνωσε την συμφωνία του με τον Βούλγαρο ομόλογό του για την περιβόητη σιδηροδρομική υπερσύγχρονη γραμμή που θα συνδέει τον Δούναβη με την Αλεξανδρούπολη και στην συνέχεια με την Ηγουμενίτσα.
Κι αυτό γιατί όπως λένε οι δύο ηγέτες ξέχασαν το βασικό: Ποιός θα βάλει τα δώδεκα δισεκατομμύρια που πρέπει να βρει η ελληνική πλευρά και τα πέντε δισεκατομμύρια που πρέπει να βρει η Βουλγαρία αντίστοιχα.
Καμία από τις δύο χώρες δε διαθέτει αυτά τα χρήματα ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός οτι δεν ακούστηκε τίποτα για το αν υπάρχει τρίτος χρηματοδότης του έργου...
Για όλους αυτούς τους λόγους, η ομιλία του Τσίπρα άσχετα από την διάρθρωσή της, στην ουσία θα απευθύνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, υπό την μορφή απολογίας σε σχέση με την «εξάντληση των δυνατοτήτων που υπήρχαν, για να γίνει ότι καλύτερο για την χώρα».
Φτωχό το καλάθι της 82ης ΔΕΘ 
Ο Αλέξης Τσίπρας θα υποστηρίξει ότι η Ελλάδα «βαδίζει με σταθερά βήματα στο δρόμο της ανάκαμψης» και της εξόδου από την περίοδο «των μνημονίων και της λιτότητας», προσθέτοντας ότι η ΔΕΘ αποτελεί σημαντικό σταθμό σε αυτή την προσπάθεια.
Στην ομιλία του θα επισημαίνει ότι η φετινή Έκθεση έχει ιδιαίτερα σημασία διότι τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα, με την οποία η Ελλάδα καλλιεργεί στρατηγική σχέση ώστε να αξιοποιήσει τις «τεράστιες» δυνατότητες που παραμένουν αναξιοποίητες σε αυτή τη συνεργασία.
«Σε τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές, οι μεταφορές και οι εξαγωγές, υπάρχουν μια σειρά από projects που εργαζόμαστε από κοινού με την κινεζική πλευρά ώστε σύντομα να δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα». 
Ο κ. Τσίπρας σημειώνει τέλος πως η ΔΕΘ είναι ένας «θεσμός διεθνούς απήχησης» που «αναδεικνύει τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες» που έχει τόσο η Βόρεια Ελλάδα όσο και η Ελλάδα στο σύνολο της.
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάποιο οικονομικό αφήγημα ανακούφισης για τους οικονομικά ασθενέστερους και συνεπώς θα επιχειρήσει να «κεφαλαιοποιήσει» πολιτικά την πρόσφατη «έξοδο» της χώρας στις αγορές και τα περί εξόδου από το Πρόγραμμα το 2018 με την επιστροφή της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης. 
Παράλληλα θα εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά την έλευση του Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας φέρεται να είχε ζητήσει από τον Γάλλο Πρόεδρο να τον συνοδεύσει στη ΔΕΘ, κάτι που ο Μακρόν αρνήθηκε τελικά. 
Ο πρωθυπουργός πάντως θα αναφερθεί στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα στις νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και στην προώθηση καινοτόμων δράσεων που προωθούν την ανάπτυξη, χωρίς ωστόσο να υποσχεθεί κάτι συγκεκριμένο.
Μεγάλο βάρος αναμένεται να ρίξει στα ζητήματα της Παιδείας και της νεολαίας, προσβλέποντας με αυτό τον τρόπο σε ένα άλλο ακροατήριο που δεν έχει πληγεί άμεσα από τη βαριά φορομπηχτική πολιτική. 
Βολές Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ κατά της ΝΔ 
Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας θα ασκήσει δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αναμένεται να ενσπείρει το φόβο των απολύσεων με το επιχείρημα ότι αν έρθει ο Μητσοτάκης στα πράγματα θα φορτώσει με απολύσεις το Δημόσιο Τομέα. 
Άλλωστε, όπως έχει ήδη προϊδεάσει, θα «πουλήσει» νέες προσλήψεις στο Δημόσιο στο τέλος του 2018. 
Δεν θα τολμήσει βόλτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης 
Ο πρωθυπουργός το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφθεί τους χώρους της ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Α.Ε., η θητεία του οποίου ανανεώθηκε προ ημερών για μια τριετία με τους κυρίους Τάσο Τζήκα και Κυριάκο Ποζρικίδη να παραμένουν στο τιμόνι της.
Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 82η διοργάνωση και θα απευθύνει ομιλία στο «Βελλίδειο» προς τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.
Ακολούθως θα παραστεί σε εκδήλωση του Enterprise Greece που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής με την καθιερωμένη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στο «Βελλίδειο» στις 13:00.
Φαίνεται πως τελικά εγκαταλείφθηκε η αρχική ιδέα για πολυήμερη παρουσία του κ. Τσίπρα στην πόλη με αφορμή τη ΔΕΘ. Αφενός διότι και ο ίδιος και κορυφαίοι υπουργοί επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη για συσκέψεις στο πρωθυπουργικό γραφείο με φορείς πριν τη ΔΕΘ αφετέρου ώστε να μην επισκιαστεί το πολιτικό αφήγημα που θέλει να αναπτύξει απο την Έκθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

DTH 1
DTH 2 copy

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Copyright ©2018 Designed by D.P