Νέα Ζηλανδία: Γονείς κρατούν τα παπούτσια των παιδιών τους που αυτοκτόνησαν - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα Ζηλανδία: Γονείς κρατούν τα παπούτσια των παιδιών τους που αυτοκτόνησαν

Νέα Ζηλανδία: Γονείς κρατούν τα παπούτσια των παιδιών τους που αυτοκτόνησαν Η Σούζι Τέιλορ κρατά τα παπούτσια της κόρης της που αυτοκτόνησε όταν ήταν 19 ετών. Το ίδιο κάνουν και εκατοντάδες άλλοι γονείς στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για ένα συγκινητικό project αφύπνισης -καθώς τα ποσοστά αυτοκτονιών στη Νέα Ζηλανδία καταγράφουν ρεκόρ- με τίτλο: "The shoe project".
Οι γιατροί αποσύνδεσαν την Τζόρτζια από την μηχανική υποστήριξη πριν από έναν χρόνο. Η μητέρα της, η Σούζι, την βρήκε αναίσθητη στο γκαράζ του σπιτιού της στο Rotorua της Νέας Ζηλανδίας. Ένας ιερέας και ένας γιατρός που περνούσαν τυχαία έξω από το γκαράζ μαζί με άλλους προσπάθησαν να σώσουν την 19χρονη Τζόρτζια ήταν όμως ήδη αργά. Η ίδια ήταν αποφασισμένη να πεθάνει.


upl59a92b63ce3b5
Για την Σούζι η αυτοκτονία της 19χρονης κόρης της είναι ένα διαρκές μαρτύριο. Σήμερα, κρατά στα χέρια της τα παπούτσια του παιδιού της και προσπαθεί να αφυπνίσει την κοινωνία ώστε να μην περάσει άλλος γονιός όσα πέρασε εκείνη.
O6LDOF2YHVGABHDWEFL3M5LYDU
«Είναι σαν να πέθανε 365 φορές. Κάθε φορά που ξυπνάω, αναγκάζομαι να ζήσω σε αυτόν τον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένα χάπι που να μπορώ να πάρω, τίποτα να πιω, κανένα μέρος που να μπορώ να πάω, είναι σαν να εκτείω ισόβια». Η Τέιλορ είχε υποστεί το σοκ της αυτοκτονίας του άντρα της το 1995, το ίδιο έκανε και ο καλύτερος φίλος της το 2001.
upl59a92468b50b1

Η αυτοκτονία είναι η σιωπηρή επιδημία της Νέας Ζηλανδίας

Η Νέα Ζηλανδία καταγράφει ρεκόρ αυτοκτονιών. Έχει τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας νέων στον ανεπτυγμένο κόσμο, πέντε φορές μεγαλύτερα ποσοστά από τη Βρετανία, διπλάσια από την Αυστραλία. Στη Νέα Ζηλανδία, η αυτοκτονία είναι μία «σιωπηρή επιδημία». Τα στοιχεία σοκάρουν. 606 θάνατοι. 606 άδεια παπούτσια. 
Στις αρχές Αυγούστου, τρεις μητέρες έχασαν τα παιδιά τους. Και τα τρία ήταν κάτω των 25.
Οι γονείς έστειλαν μια επιστολή στα πολιτικά κόμματα ζητώντας την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την ψυχική υγεία και τη χρηματοδότηση του τομέα της υγείας.
upl59a92bc710344
Το “Shoe Project” είναι μια πρωτοβουλία του “Yes We Care”. Η οργάνωση προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης αναφορικά με την κατάθλιψη και τις αυτοκτονίες.
upl59a92ba7d3c59
upl59a92bb868bac
Συγγενείς και φίλοι συγκέντρωσαν τα παπούτσια των αγαπημένων τους ανθρώπων και φωτογραφήθηκαν μαζί τους σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία.
upl59a92b9ac49f5 copy
πηγή φωτογραφιών: facebook/ the shoe project
SDFP4JTIT5GUZM4E6B2H656CVM
cnn.gr