Μικρά και μεγάλα πράγματα που δεν ξέρατε για τον Χιου Χέφνερ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Μικρά και μεγάλα πράγματα που δεν ξέρατε για τον Χιου Χέφνερ

Μικρά και μεγάλα πράγματα που δεν ξέρατε για τον Χιου ΧέφνερΜε σλόγκαν ζωής «η ζωή παραείναι μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου», ο θείος Χεφ έβαλε στόχο να ιδρύσει ένα περιοδικό που θα αποκάλυπτε μεν πολλά από το γυναικείο σώμα, δεν θα έμενε ωστόσο μόνο σε αυτά.

Πλέον ο θείος Χιου είναι παρελθόν, έχοντας ζήσει μια ζωή γεμάτη επιτυχίες, «κουνελάκια» και σεξ φυσικά, τόσο που θα κάλυπτε δυο και τρεις ζωές!

Ο οραματιστής Χιου δεν θέλησε με το «Playboy» του να γεμίσει απλώς τον κόσμο με τσίτσιδες υπάρξεις, αλλά και να μιλήσει για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην Ιστορία πέρασε βέβαια ως ο άνθρωπος που έδωσε άφθονη σάρκα και οστά στις μεγαλύτερες αντρικές φαντασιώσεις, δημιουργώντας αρκετούς ενήλικους παιδότοπους που θα παραμείνουν διαχρονικά η κληρονομιά του.

Να και κάποια στοιχεία της ζωής του που δεν είναι ευρέως γνωστά…

AP17034585432865
Η μητέρα του, Γκρέις Κάρολιν Χέφνερ, είχε δηλώσει κάποια στιγμή υπερήφανη για τον γιο της, προσθέτοντας πάντως με νόημα πως θα ήταν εξίσου υπερήφανη αν ο Χιου ήταν ιεραπόστολος. «Μα μαμά, ήμουν!», της απάντησε αυτός…
Ο θείος Χιου είχε εξομολογηθεί πως η καλύτερη σεξουαλική του εμπειρία περιλάμβανε την τότε σύντροφό του και 17 ακόμα playmates σε ένα ιδιωτικό πάρτι γενεθλίων του.
Μετά τον μήνα του μέλιτος που πέρασε με την πρώτη του σύζυγο, τον σπουδαστικό του έρωτα Μίλντρεντ Γουίλιαμς, οι νιόπαντροι πήγαν να ζήσουν με τους γονείς του Χεφ. Όταν χώρισαν 10 χρόνια αργότερα, ο Χιου σχολίασε: «Ο γάμος μου ήταν σαν τις δουλειές που έκανα πριν ξεκινήσω το ‘‘Playboy’’, το είδος των συμβιβασμών που κάνουμε όλοι στον κόσμο των ενηλίκων»…
Ο Χεφ αγόρασε το 1970 ένα ιδιωτικό τζετ έναντι 5,5 εκατ. δολαρίων, το οποίο ονόμασε φυσικά «Big Bunny». Ήταν ουσιαστικά μια ιπτάμενη κρεβατοκάμαρα που κοίμιζε άνετα 16 άτομα!
Παρά το γεγονός ότι ήταν θρυλικός ετεροφυλόφιλος, είχε παραδεχτεί πως είχε πειραματιστεί με την ομοφυλοφιλία παλαιότερα. Ένα απόγευμα στο Σικάγο ένας άντρας προσφέρθηκε να του κάνει στοματικό έρωτα, μια πρόταση που δέχτηκε ευχαρίστως ο Χεφ…
Ήταν το 1963 όταν τον τσάκωσε η αστυνομία στο Σικάγο γιατί κατείχε άσεμνες φωτογραφίες της σεξοβόμβας Τζέιν Μάνσφιλντ. Φωτογραφίες που δεν άφηνε από τα χέρια του κατά κανέναν τρόπο!
AP_111013076208
Στα πρώτα χρόνια του «Playboy», ο Χιου το ήθελε εν μέρει και λογοτεχνικό περιοδικό. Γι’ αυτό και προσέλαβε να του γράψουν διηγήματα και μικρές ιστορίες κολοσσιαία ονόματα της γραφής, όπως ο Τζον Στάινμπεκ, η Ντόρις Λέσινγκ, ο Κουρτ Βόνεγκατ, ο Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ και πολλοί πολλοί ακόμα…
Ίδρυσε το «Playboy» με τα 8.000 δολάρια που πήρε θαλασσοδάνειο από οικογένεια και φίλους. Πριν το ξεκινήσει μάλιστα, είχε παραιτηθεί από τη θέση του συντάκτη του «Esquire», όταν το αφεντικό του στο περιοδικό αρνήθηκε να του δώσει αύξηση 5 δολαρίων την εβδομάδα.
Στα 26 του φλέρταρε με την αυτοκτονία. Μια βραδιά στο Σικάγο στάθηκε στην κουπαστή μιας γέφυρας και αναρωτήθηκε «Αυτά μόνο υπάρχουν; Πού πάει η ζωή μου;». Ήταν η δική του στιγμή «εύρηκα», όταν και αποφάσισε να αλλάξει οριστικά την καριέρα του…
Όταν υπηρετούσε τη θητεία του, η τότε σύντροφός του και μελλοντική σύζυγός του Μίλντρεντ του εξομολογήθηκε πως τον είχε απατήσει. Ο Χεφ είπε πως ήταν «η πιο καταστροφική στιγμή της ζωής μου». Είπε όμως αργότερα πως μετά το κέρατο, η κυρία Χέφνερ τον άφηνε να λοξοκοιτά αριστερά και δεξιά, θέλοντας να καταλαγιάσει τις τύψεις της και να σώσει τον γάμο τους…
Ήταν πάντα κατά των ναρκωτικών και τα απαγόρευε σε καθετί που έφερε το κουνελάκι στην πόρτα του. Και ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Ιλινόις με πτυχίο στην ψυχολογία. Στη γυναικεία ψυχολογία, έλεγαν οι κακές γλώσσες…
AP_111208047329
Και πού τα ξέρουμε όλα αυτά; Μα από τα 18.000 σημειωματάρια και ημερολόγιά του, στα οποία κατέγραψε ό,τι κι αν συνέβη τα τελευταία 70 χρόνια της ζωής της. Η συλλογή του είναι αποθηκευμένη στον τρίτο όροφο της διαβόητης Playboy Mansion.
Ένα συγκεκριμένο είδος κούνελου έχει ονομαστεί προς τιμήν του «Sylvilagus Palustris Hefneri»!
Κάποια στιγμή θέλησε να κάνει ένα ερωτικό κουαρτέτο με τη σύζυγό του Μίλντρεντ, τον μικρότερο αδερφό του Κιθ και τη γυναίκα του Ρέι. Η Μίλντρεντ και ο Κιθ δεν το τόλμησαν τελευταία στιγμή, αφήνοντας τον Χεφ να κοιμηθεί με την κουνιάδα του.
Το 1978 δώρισε το απαιτούμενο παχυλό ποσό για την αποκατάσταση της πινακίδας του Χόλιγουντ. Όπως έκανε και το 2010, δίνοντας όχι λιγότερα από 900.000 δολάρια για να τη σώσει από την κατεδάφιση. Έλεγε πως η συγκεκριμένη επιγραφή «είναι ο Πύργος του Άιφελ του Χόλιγουντ».
Ως παιδί, είχε μια αγαπημένη κουβερτούλα διακοσμημένη με, κατά το καταλάβατε, κουνελάκια!
Είχε πει: «Η μεγάλη δύναμη που κινεί τον πολιτισμό δεν είναι η θρησκεία, αλλά το σεξ»… newsbeast.gr