Η πραγματική σημασία του ονόματος του Manchester είναι «ακατάλληλη» για ανηλίκους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Η πραγματική σημασία του ονόματος του Manchester είναι «ακατάλληλη» για ανηλίκους

post-feature-imageΗ βρετανική πόλη του Manchester είναι γνωστή παγκοσμίως κυρίως για δύο πράγματα: τη θρυλική μουσική σκηνή της και την Manchester United.

Λίγοι όμως είχαν ασχοληθεί μέχρι σήμερα με ένα εξίσου, αν όχι περισσότερο, σημαντικό στοιχείο του Manchester, το οποίο χρήζει ξεχωριστής αξίας από μόνο του: τις ρίζες του ονόματος της πόλης.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Reddit από τον χρήστη redchilliprod: «Άργησα να το μάθω, αλλά η αγγλική πόλη Manchester ήταν αρχικά γνωστή ως mam-Chester εξαιτίας των δύο λόφων στους οποίους ήταν χτισμένη και οι οποίοι έμοιαζαν με δύο στήθη. Οπότε, το Manchester σημαίνει “βυζούπολη”».

Δεν το λέμε εμείς, ο redchilliprod το έγραψε. Και, απ' ότι φαίνεται, δεν πρόκειται για μύθο αλλά για ένα εντελώς αληθινό γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και η Wikipedia.

«Το όνομα Manchester προέρχεται από το Λατινικό όνομα Mamucium ή την παραλλαγή του Mancunium και οι πολίτες τους αποκαλούνται Mancunians», γράφει η Wikipedia. «Γενικότερα αυτά θεωρείται πως αντιπροσωπεύουν μια λατινικοποίηση ενός αρχικά βρετανικού ονόματος, όπως το mamm- («στήθος», που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τον λόφο) ή το mamma («μητέρα», που χρησιμοποιήθηκε για να συσχετίσει την περιοχή με μια τοπική θεά του ποταμού).

Οπότε, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αναφέρετε κάτι για το Manchester σε κάποιον, για οποιονδήποτε λόγο, ξεχάστε και τη μουσική του και την ποδοσφαιρική ομάδα του και οτιδήποτε άλλο. Από εδώ και πέρα είναι, πρώτα από όλα, η πόλη που πήρε το όνομά της από δύο γυναικεία στήθη. Που τεχνικά ήταν λόφοι, αλλά ας μην κολλήσουμε στις λεπτομέρειες.

Πηγή: huffingtonpost.gr