Πήρε ό,τι κούπα υπήρχε με τον Παναθηναϊκό στο Football Manager και μετά έγινε προπονητής σε ομάδα! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πήρε ό,τι κούπα υπήρχε με τον Παναθηναϊκό στο Football Manager και μετά έγινε προπονητής σε ομάδα!

Πήρε ό,τι κούπα υπήρχε με τον Παναθηναϊκό στο Football Manager και μετά έγινε προπονητής σε ομάδα!Το όνειρο κάθε… gamer έκανε πραγματικότητα ο Γέραλντ Ταν. Αφού πήρε ό,τι κούπα υπήρχε με τον Παναθηναϊκό στο FM, ο 22χρονος από την Σιγκαπούρη βρήκε ομάδα στη χώρα του για να την προπονήσει! 
Το όνειρο κάθε ανθρώπου που παίζει Football Manager, έκανε πραγματικότητα ένας 22χρονος από την Σιγκαπούρη! 

Ο Γέραλντ Ταν, είχε κόλλημα (για άγνωστο λόγο) με τον Παναθηναϊκό. Αφού λοιπόν επέλεξε να γίνει προπονητής του «τριφυλλιού», άρχισε να δείχνει πολύ γρήγορα τις ικανότητές του. 

Τα πέντε σερί πρωταθλήματα Ελλάδας που κατέκτησε δεν είναι τίποτα μπροστά στις άλλες κούπες που πήρε. Τέσσερα σερί Champions League αλλά και τέσσερα διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων μπήκαν στην τροπαιοθήκη του. Κάπου εκεί, όμως, ο Ταν φαίνεται πως άρχισε να… βαριέται. 

Έψαχνε για μια νέα πρόκληση στη ζωή του και την βρήκε σε… real life. Τον Δεκέμβρη του 2015, λοιπόν, εκεί που καθόταν στον υπολογιστή του και περνούσε τον χρόνο του στο facebook, είδε μια αγγελία. Η Αλμπιρεξ, ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Σιγκαπούρης, έψαχνε για προπονητή. Έκανε την αίτησή του για την θέση του βοηθού προπονητή και αφού πέρασε από δύο συνεντεύξεις με τον γενικό διευθυντή και τον πρόεδρο, τους έπεισε για να αναλάβει αυτό το πόστο! 

«Είχα καντάρια προπονητικής εμπειρίας λόγω Football Manager. Πάντα ενδιαφερόμουν για το πώς σπουδαίοι προπονητές όπως ο Μουρίνιο και ο Κόντε χειρίζονται τους παίκτες τους, αλλά δεν είχα ιδέα από το πώς είναι να προπονείς μια ομάδα», είπε αρχικά σε συνέντευξή του στο Four Four Two. 

«Είχα πολύ άγχος πριν την πρώτη συνέντευξη, γιατί δεν ήξερα τι να περιμένω. Μόλις, όμως, ολοκληρώθηκε ήμουν σίγουρος πώς είχα πάρει τη θέση, αφού καταλήξαμε να συζητάμε για μισή ώρα τις πιθανότητες της Λίβερπουλ να κατακτήσει την Premier League. Όταν τελικά μου πρόσφεραν το συμβόλαιο νόμιζα ότι ονειρευόμουν, αφού είχα καταφέρει να πραγματοποιήσω ένα παιδικό μου όνειρο», συνέχισε. 


Μένοντας στην μία άκρη της Σιγκαπούρης και για να βρεθεί στην προπόνηση της ομάδας, έπρεπε να πάει στην… άλλη άκρη του νησιού (Jurong). Σαν σωστός επαγγελματίας δεν άργησε σχεδόν ποτέ. Μόνο μια φορά η αλήθεια είναι και έφαγε… γκάζια από τους Ιάπωνες ιδιοκτήτες της ομάδας. «Άργησα μόλις μία φορά στην προπόνηση και τα άκουσα για τα καλά. Προφανώς δεν άργησα ποτέ ξανά», ανέφερε. 

Το ίδιο διάστημα, ο Ταν είχε παρατήσει τις σπουδές του καθώς δεν προλάβαινε. Κι όμως, προσπάθησε ξανά να αφοσιωθεί στο Πανεπιστήμιο (Singapore Institute of Management) μετά και τις πιέσεις των γονιών του αλλά δεν τα κατάφερε. Γι’ αυτό μεγάλη ευθύνη είχε και ο γενικός αρχηγός. Δεν τον άφησε ποτέ να παραδώσει μια σημαντική εργασία. 

«Δεν προλάβαινα να παραδώσω την εργασία στην ώρα μου και ζήτησα από τον Mui Tee να λείψω μια μέρα από την ομάδα μήπως και την ολοκληρώσω, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Τσαντίστηκα. Εκ των υστέρων, όμως, του είμαι ευγνώμων. Μπορεί να με ζόρισε, αλλά μέσα από περιστατικά όπως αυτό, έμαθα πώς να είμαι επαγγελματίας» ξεκαθάρισε στη συνέντευξή του ο Ταν. 

Εν τέλει, οι κόποι του ανταμείφθηκαν. Η Αλμπιρέξ κατάφερε και με την δική του σημαντική βοήθεια να κάνει το εντός των συνόρων… τρεμπλ! Super League, League Cup και Community Shield ήταν οι τίτλοι που κατέκτησε η ομάδα του τη σεζόν 2015-16 και φυσικά ήταν πρώτο θέμα στις εφημερίδες. 

«Στην αρχή δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι συνέβαινε, αλλά μόλις έβλεπα ότι οι εφημερίδες κάλυπταν τις επιτυχίες της ομάδας, ένιωθα ότι ζούσα ένα όνειρο», είπε ο Ταν σε συνέντευξή του. 


Μετά και από αυτή την τεράστια επιτυχία, ήρθε η ώρα να… αποσυρθεί ο Ταν. Θέλοντας να ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά και γεμάτος από ευτυχία για το επίτευγμά του, αποσύρθηκε από την ομάδα. «Ήμουν πολύ τυχερός και έκανα αυτό που πραγματικά ήθελα. Μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι πολύ ρομαντικό», κατέληξε ο 22χρονος από την Σιγκαπούρη. a