Ευρωμπάσκετ: Είχε τον τρόπο, όχι τις δυνάμεις η Εθνική - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ευρωμπάσκετ: Είχε τον τρόπο, όχι τις δυνάμεις η Εθνική

14s15basketΟι άστοχες επιλογές των δύο τελευταίων λεπτών, λόγω της κόπωσης των βασικών παικτών, ο απρόσμενος παράγοντας των δέκα χαμένων ελεύθερων βολών (10/20) και η ευρεία χρησιμοποίηση εφτά παικτών, γιατί δεν υπήρξε και η προσδοκώμενη βοήθεια από τους παίκτες του πάγκου, στέρησαν από την εθνική ομάδα την ευκαιρία πρόκρισής της στην πρώτη τετράδα του 40ού Ευρωμπάσκετ.

Η Ρωσία νίκησε 74-69 την ελληνική ομάδα, η οποία, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε σε δύο νοκ άουτ παιχνίδια, επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη και από ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση με... άδεια χέρια έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Ο αποκλεισμός της Εθνικής μπάσκετ επισκίασε την αριστουργηματική εμφάνιση του Νικ Καλάθη, που «λύγισε» από τη φυσιολογική κούραση της 36λεπτης συμμετοχής του (η στατιστική του ήταν για...μετάλλιο, με 25 πόντους, 8/12 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 5 ριμπ., 7 ασ., 3 κλ., 2 λάθη) και τη συνολική καθοδήγηση των συμπαικτών του. Η τριπλή αποτυχημένη απόπειρα από δύο συνεχόμενα άστοχα τρίποντα από τον Σλούκα και τον Καλάθη στο τελευταίο λεπτό και το άστοχο λέι απ του Μπουρούση (στα 33΄΄) εξασφάλισαν τη νίκη-πρόκριση των Ρώσων, οι οποίοι έβλεπαν την «πλάτη» των αντιπάλων τους στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

Η ελληνική τακτική βαθμολογήθηκε με «λίαν καλώς» στο α΄ ημίχρονο (37-31), καθώς εκδήλωσε δέκα αιφνιδιασμούς έναντι κανενός της Ρωσίας, σημείωσε 26 πόντους εντός της αντίπαλης ρακέτας, εξαιτίας των επιτυχημένων διεισδύσεων και όχι από την προσφορά των Παπαγιάννη και Μπουρούση στη θέση του σέντερ, ενώ αποσυντόνισε τον Αλεξέι Σβεντ που σημείωσε, μόλις, τέσσερις πόντους.

Η Εθνική είχε πετύχει κατά το ήμισυ την αποστολή της, αλλά δεν την ολοκλήρωσε στο δεύτερο ημίχρονο. Πέντε παίκτες (Καλάθης 36΄, Μπουρούσης 32΄, Πρίντεζης 34΄, Παπανικολάου 37΄, Σλούκας 36΄), δημιούργησαν δύο φορές διψήφια διαφορά στο σκορ (35-22 και 49-39), αλλά δεν άντεξαν μέχρι τέλους, γιατί η μικρή χρησιμοποίηση των Παππά (5΄), Μάντζαρη (4΄), Αντετοκούνμπο (6΄) και Παπαγιάννη (7΄), δεν προσέφερε αξιόπιστες εναλλακτικές επιλογές, ώστε ο καλός ρυθμός της Εθνικής, από τους βασικούς, να είχε διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο. Οι Παπαπέτρου (μόλις 1΄32΄΄), Αγραβάνης (27΄) και Μπόγρης παρέμειναν... θεατές.

«Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε παίκτες τρεις φορές και δεν είχαμε την ανάλογη υποστήριξη» είπε χαρακτηριστικά ο Μίσσας, καθώς η αυτοσυγκέντρωση των παικτών «χάθηκε» στα τελευταία λεπτά. Η ύστατη απόπειρα για τη διεκδίκηση της νίκης έγινε από την αμυντική υπερπροσπάθεια (κόψιμο Μπουρούση στον Μοζγκόφ), αλλά μάταια.

Η Εθνική «πόνεσε» στη θέση του σέντερ από τον Μοζγκόφ, ειδικά στο πρώτο 20σάλεπτο (11π.), ενώ στην επανάληψη οι 22 πόντοι του Σβεντ ήταν καθοριστικοί.

Συμπερασματικά, η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο σημάδεψε τη συγκεκριμένη εθνική ομάδα, που παρόλα αυτά «άγγιξε» το μάξιμουμ του αγωνιστικού επιπέδου της.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 25 (2), Μπουρούσης 10, Σλούκας 7 (1), Παππάς, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 19 (2), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο.
ΡΩΣΙΑ: Σβεντ 26 (2), Φριντζόν 11 (1), Αντόνοφ, Ζούμπκοφ, Χβοστόφ 7, Μοζγκόφ 15, Βοροντσέβιτς 8 (2), Ντ. Κουλάγκιν 7 (1), Κουρμπάνοφ. kathimerini.gr