Επιμονή Ερντογάν για S-400 παρά τις ενστάσεις του ΝΑΤΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Επιμονή Ερντογάν για S-400 παρά τις ενστάσεις του ΝΑΤΟ

14s10turkΑΓΚΥΡΑ. Τις ανησυχίες του ΝΑΤΟ για την απόφαση της Αγκυρας να αποκτήσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 απέρριψε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. «Τρελάθηκαν επειδή υπογράψαμε συμφωνία για τους S-400; Τι έπρεπε να κάνουμε, να περιμένουμε τις δυτικές εταιρείες; Θα λάβουμε κάθε μέτρο ασφαλείας που θεωρούμε αναγκαίο», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή του ρωσικού συστήματος υπαγορεύθηκε από «την οικονομική πραγματικότητα».

Δυτικές κυβερνήσεις και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει ενστάσεις για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος, το οποίο θεωρούν μη συμβατό με τα υπάρχοντα του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει οργισθεί με τη στήριξη που προσφέρει η Ουάσιγκτον στους Κούρδους αντάρτες του YPG στη Συρία.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να περιορίσει ορισμένες πωλήσεις εξοπλιστικών συστημάτων στην Τουρκία, εξαιτίας των μαζικών συλλήψεων των τελευταίων μηνών στον απόηχο της περυσινής απόπειρας πραξικοπήματος.

Στο μεταξύ, την προοπτική προώθησης της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση απέρριψε χθες ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Οι συλλήψεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, δεν δημιουργούν την παραμικρή προοπτική πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.», δήλωσε ο Αυστριακός ΥΠΕΞ, ο οποίος επισήμανε επίσης την προσωπική του αντίθεση στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για επέκταση της τελωνειακής ένωσης Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας. kathimerini.gr