Έγινε Viral 2096 χρόνια μετά! Η έκρηξη του Βεζούβιου τον έπιασε την ώρα που… photos - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Έγινε Viral 2096 χρόνια μετά! Η έκρηξη του Βεζούβιου τον έπιασε την ώρα που… photos


Έγινε Viral 2096 χρόνια μετά! Η έκρηξη του Βεζούβιου τον έπιασε την ώρα που… photosΠερίπου το 79 μ.Χ., το ηφαίστειο του Βεζούβιου κοντά στη Πομπηία αρχίζει να εκρήγνυται, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.
Από τότε έχουν ανακαλυφθεί τα λείψανα περίπου 1.500 ατόμων, αν και ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την τεράστια φυσική καταστροφή παραμένει άγνωστος.
Με την πάροδο των χρόνων κυκλοφόρησαν πολλές εικόνες από αυτούς που διατηρήθηκαν, κυρίως χάρη στη μέθοδο χύτευσης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον Giuseppe Fiorelli το 1864.
Έτσι, έχουμε δει την εικόνα οικογενειών που πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές μαζί ή άλλους που έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη φρίκη της έκρηξης.
Ωστόσο, η εικόνα ενός θύματος έχει γίνει viral, όχι για κάποιον ιστορικό λόγο, αλλά γιατί οι «πονηροί» χρήστες των social media σχολιάζουν πως μάλλον τον συγκεκριμένο η έκρηξη τoν «έπιασε» σε μια πολύ προσωπική στιγμή.
Η πρώτη δημοσίευση της φωτογραφίας έγινε από τον λογαριασμό του Instagram του Pompeii Archaeological Park και γρήγορα έγινε viral.
Οι περισσότεροι επιστήμονες ιστορικοί πιστεύουν πως οι κάτοικοι της Πομπηίας πέθαναν από υπερβολική ζέστη παρά από ασφυξία.
Αυτό σημαίνει πως πέθαναν ακαριαία, μένοντας στη θέση που βρίσκονταν, χωρίς να προλάβουν να κάνουν το παραμικρό.
Μιλώντας στην Daily Dot, ο επιστήμονας Pier Paolo Petrone που ασχολείται με τα ηφαίστεια, δήλωσε: «Το άτομο στη φωτογραφία είναι ένας ενήλικας, ο οποίος πέθανε από τον ζεστό αέρα και το σύννεφο σκόνης, από τα οποία και σκοτώθηκαν οι περισσότεροι γύρω από τον Βεζούβιο. Τα χέρια και τα πόδια του έχουν καμφθεί λόγω της ζέστης.
Τα περισσότερα από τα ανθρώπινα θύματα που βρέθηκαν στην Πομπηία έχουν τα χέρια και τα πόδια τους σε μια «περίεργη» στάση, λόγω της συστολής των άκρων που είναι συνέπεια της θερμικής επίδρασης στα σώματά τους μετά τον θάνατο».