ΚΕΡΚΥΡΑ: Εξαιρούνται των ελέγχων ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητα σε Παξούς και Διαπόντια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ: Εξαιρούνται των ελέγχων ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητα σε Παξούς και Διαπόντια

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ που εξαιρεί τους κατοίκους των μικρών νησιών (κάτω των 5000 κατοίκων) από τους ελέγχους ΚΤΕΟ. Ανάσα για τους ιδιοκτήτες ΙΧ σε Παξούς και Διαπόντια αφού η ταλαιπωρία τους ήταν τεράστια.


Συγκεκριμένα με την ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 49372/3352 «Περιοδικός τεχνικός έλεγχος μηχανοκίνητων οχημάτων και των ρυμουλκούμενων τους σε συμμόρφωση με την οδηγία 2014/45/ΕΚ και κατάργηση της οδηγίας 2009/40/ΕΚ. Που υπογράφουν οι υπουργοί ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ – ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ αναφέρεται η εξαίρεση της εξέτασης από ΚΤΕΟ των οχημάτων στα μικρά νησιά (κάτω των 5.000 κατοίκων) πλην των οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Συγκεκριμένα:  
  1. Εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας απόφασης:
δ. Πλην των οχημάτων μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων (ADR), τα οχήματα των υπόλοιπων κατηγοριών, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε μικρά νησιά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν σ’ αυτά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου ή Κινητές Μονάδες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΜΤΕΟ). Σ’ αυτή την περίπτωση, η εξαίρεση ισχύει για τις κατηγορίες οχημάτων που δεν ελέγχονται από τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου ή τις Κινητές Μονάδες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΜΤΕΟ)
Όπου μικρά νησιά εξηγεί ο νομοθέτης:
Άρθρο 3 (Άρθρο 2 της οδηγίας 2014/45/ΕΚ) Πεδίο εφαρμογής
17) «μικρό νησί»: ένα νησί με λιγότερους από 5000 κατοίκους το οποίο δεν συνδέεται με άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας με οδικές γέφυρες ή σήραγγες. Ο αριθμός των κατοίκων προκύπτει από τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής πληθυσμού – Κατοικιών που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας·

Τα Διαπόντια Νησιά με τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους φυσικά και είναι εντός του πεδίου εφαρμογής της ΚΥΑ αλλά και οι Παξοί που σύμφωνα με την τελευταία απογραφή έχουν 2.300 κάτοικους, εκτός κι αν υπάρξει εμπλοκή με την κινητή μονάδα ΚΤΕΟ που όμως τελικά δεν λειτούργησε ποτέ λόγω βλάβης.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2726/4-8-2017 corfupress.com