Έτσι έφτασε ο Ολυμπιακός στην επιλογή Λεμονή - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Έτσι έφτασε ο Ολυμπιακός στην επιλογή Λεμονή

Έτσι έφτασε ο Ολυμπιακός στην επιλογή ΛεμονήΈνας πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού επέστρεψε για 4η φορά εκεί που ανήκει. Ο Τάκης Λεμονής καλείται να βγάλει τους «ερυθρόλευκους» από μια δύσκολη κατάσταση και να αποδείξει ότι μπορεί και πάλι.
Τάκης Λεμονής η επιστροφή... νούμερο 4! Ο Τάκης Λεμονής είναι έτοιμος για ακόμα ένα ντεμπούτο στον Ολυμπιακό, σε μια απαιτητική περίοδο για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός είναι στο -5 από την κορυφή, έχει χάσει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και έχει ένα δύσκολο ματς στο Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους.

Ο 57χρονος τεχνικός, επέστρεψε στο σπίτι του για να το νοικοκυρέψει. Το έχει ξανακάνει, έχει το know how και είναι έτοιμος για ακόμα μία πρόκληση. Το βράδυ της Τετάρτης, στο Τορίνο θα είναι η 4η πρεμιέρα του στο τιμόνι της ομάδας του. Έχουν προηγηθεί ακόμα τρεις.

Το Νοέμβριο του 2000 η πρώτη, στο 2-2 με τη Λίβερπουλ για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, τον Γενάρη του 2007 σε ένα 0-0 απέναντι στην Ξάνθη για το πρωτάθλημα και η τελευταία, ως την αυριανή, η νίκη με 2-1 απέναντι στον Πλατανιά, την Πρωταπριλιά του 2017.

Η 4η θητεία του, μάλλον είναι και πιο απαιτητική. Ο Τάκης Λεμονής έχει ένα βουνό να ανέβει με στόχο το αυτονόητο για τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος που για τον Ολυμπιακό θα είναι το 8ο συνεχόμενο, κάτι που θέλουν πολύ στο λιμάνι.

Σαφώς ο Ολυμπιακός πιστεύει στον Λεμονή. Δεν είναι μια ομάδα που θα έδινε τα κλειδιά σε κάποιον που δεν θα τον πίστευε, ειδικά φέτος. Ωστόσο, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Φως», ο Λεμονής δεν ήταν η πρώτη επιλογή.

Υπήρχε στο μυαλό της διοίκησης, τύγχανε αποδοχής από μερίδα των οπαδών, αλλά υπήρξαν και οι συνθήκες που οδήγησαν στην συγκεκριμένη επιλογή.

Ο Ολυμπιακός αρχικά, ήθελε ξένο προπονητή. Οι Πειραιώτες όμως εισέπραξαν δυο αρνητικές απαντήσεις από τους Χάβι Γκαρθία και Πάουλο Σόουζα. Παράλληλα, ο Βαγγέλης Γραμμένος, δεν θέλησε να ανάψει το πράσινο φως στον Αντώνη Νικοπολίδη που ήταν ο άνθρωπος που φερόταν ως ο πλέον ικανός να πάει με την ομάδα στο Τορίνο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αρνήθηκε στον Νικοπολίδη τη διευκόλυνση, να του επιτρέψει να πάει στον Ολυμπιακό, λίγες μέρες πριν λήξει το συμβόλαιο του με την ομοσπονδία.

Αν ο Αντώνης Νικοπολίδης έπιανε λιμάνι, ο Ολυμπιακός θα είχε τον χρόνο να ψάξει και άλλο λύση από το εξωτερικό. Αφού αυτό δεν συνέβη και ο χρόνος πιέζε και πιέζει, επιστρατεύτηκε ο καλός και πάντα πιστός στρατιώτης.

Ο Τάκης Λεμονής σηκώνει μανίκια και καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Το αν θα τα καταφέρει ή όχι είναι καθαρά στο χέρι του. sport-fm.gr