Η πρώτη συγκομιδή κάνναβης στην Αρκαδία είναι πραγματικότητα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Η πρώτη συγκομιδή κάνναβης στην Αρκαδία είναι πραγματικότητα

post-feature-imageΗ πρώτη συγκομιδή κάνναβης στην Αρκαδία και με το γράμμα του νόμου είναι γεγονός. Ο κ. Γεωργακόπουλος επαναφέρει την κλωστική κάνναβη.

Ο ίδιος μίλησε στα Parapolitika όπου δήλωσε ότι όχι μόνο καλλιεργεί κάνναβη νόμιμα, αλλά έχει σκοπό να τη χρησιμοποιήσει για την παραγωγή τουλάχιστον 25.000 άλλων προϊόντων.

Ο λόγος για τον Προκόπη Γεωργακόπουλο, ο οποίος όταν ήρθε αντιμέτωπος με μία σπάνια πάθηση, την αθροιστική κεφαλαλγία (clusterheadache), και μην μπορώντας να σταματήσει τους πόνους με τα φάρμακα που του χορήγησαν, αποφάσισε να κάνει τη δική του έρευνα για να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Εμαθε για τις ιδιότητες και τα οφέλη της κάνναβης, το δοκίμασε και τα κατάφερε…

Η συγκεκριμένη ποσότητα που προβλεπόταν για την περίπτωσή του ήταν ικανή να αλλάξει τα πάντα.
Τα τελευταία δύο χρόνια δεν πονάει καθόλου, όπως παραδέχεται, γεγονός το οποίο αποτέλεσε το κίνητρο για να ασχοληθεί περισσότερο με την κάνναβη. 
ΚΥΑ

Ετσι, ύστερα από μεγάλη έρευνα και πολύ ψάξιμο πήρε την απόφαση να επαναφέρει στην αρκαδική γη την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, όπως έκαναν πριν από 85 χρόνια οι πρόγονοί μας.

«Το να καλλιεργείς κάνναβη είναι σίγουρα κάτι που ξενίζει στην κοινή συνείδηση των περισσοτέρων που δεν γνωρίζουν τα πραγματικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει», παραδέχεται ο Προκόπης Γεωργακόπουλος που αυτές τις μέρες μαζεύει την παραγωγή της πρώτης καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης στην Αρκαδία. Ο κ. Γεωργακόπουλος έχει το αγρόκτημά του στον κάμπο της Αρχαίας Μαντινείας και παρακολουθεί ο ίδιος τις ενέργειες σε κάθε στάδιο, από την πρώτη κιόλας στιγμή. Για τον ίδιο δεν είναι μια δουλειά αλλά μια ευκαιρία για βελτίωση της σωματικής του κατάστασης, αλλά και ως επένδυση που μπορεί να επιφέρει πολλά οφέλη στο μέλλον.

Πρωτοτυπώντας, όχι μόνο στην Αρκαδία, όπου κατοικεί, αλλά και γενικότερα στα ελληνικά δεδομένα, καλλιεργεί κάνναβη και μάλιστα με το γράμμα του νόμου αφού όλα γίνονται σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με την ΚΥΑ του υπουργείου η οποία επιτρέπει την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, συγκεκριμένα της Cannabis Sativa L, που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και συγκεκριμένα μέχρι 0,2%. H κανναβιδιόλη (CBD), η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ναρκωτικών ουσιών (Νόμος 3459/2006 – ΦΕΚ Α’/103/25.5.2006) και δεν περιέχει την παράνομη ουσία τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε ποσοστό άνω του νόμιμου 0,2% (Νόμος 4139/2013 (ΦΕΚ 74/τ. Α’/20-032013), είναι απολύτως νόμιμη. Η κάνναβη που φύτεψε ξεπέρασε τα 4 μέτρα ύψος, έτσι τις προηγούμενες ημέρες ήταν όλα έτοιμα και ξεκίνησαν οι διεργασίες. 

Ολα έπρεπε να γίνουν σε συγκεκριμένο  χρονικό διάστημα, γι’ αυτό και φίλοι αλλά και απλοί υποστηρικτές της προσπάθειάς του ήταν εκεί για να βοηθήσουν. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ολοκλήρωσε τη συγκομιδή και τώρα αφού αποξήρανε το φυτό, έχει στείλει για έλεγχο το προϊόν για να διαπιστωθεί η ποιότητά του αλλά και να επιβεβαιωθούν τα οφέλη που μπορεί να έχει.

Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις που θα ακολουθήσει. Το γεγονός κάνει τον κ. Γεωργακόπουλο να αισιοδοξεί για το μέλλον και για τη συνέχεια στην επένδυση αυτή. Σε λιγότερο από 10 μέρες οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν τελειώσει όπως ορίζει η νομοθεσία, έτσι οι εργασίες συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς.

«Η κάνναβη είναι ένα φυτό με δεκάδες οφέλη. Με τις εκατοντάδες χημικές ενώσεις που περιέχει (κανναβινοειδή, τερπενοειδή και φλαβονοειδή) και με τους δεκάδες διαφορετικούς συνδυασμούς αυτών των χημικών ενώσεων στις διάφορες ποικιλίες της (τα λεγόμενα chemvars, χημικοποικιλίες), αποτελεί ήδη το κατάλληλο φάρμακο για τν θεραπεία και την αντιμετώπιση δεκάδων ασθενειών», μας είπε ο Προκόπης Γεωργακόπουλος.

«Ωστόσο, μετά την αποξήρανσή της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερους από 25.000 σκοπούς, όπως τσίχλες, ρούχα, πλαστικό, χαρτί, σαν ανθρώπινη και ζωική τροφή, ως βάση για μπογιές και βερνίκια, καύσιμα, κλπ.» συνέχισε. 

Επενδυτικά οφέλη

Ο σκοπός του Προκόπη Γεωργακόπουλου, δεν είναι μόνο να προβάλει τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε με τη σωστή χρήση της κάνναβης, αλλά να διευρύνει τους ορίζοντες των καλλιεργητών ώστε να αναπτυχθεί ευρύτερα η καλλιέργεια. όπως λέει χαρακτηριστικά, «η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης μπορεί να επιφέρει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στον τόπο μας, αφού υπάρχει τεράστια ζήτηση από όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αν πουληθούν 200 με 300 κιλά του φυτού ακατέργαστου, σαν χορτάρι, το κέρδος δεν θα ξεπεράσει τα 300 ευρώ.
Αν όμως είναι επεξεργασμένο σε άλλες μορφές, το κέρδος μπορεί να είναι μέχρι και δεκαπλάσιο».

«Χρειάζεται απλά να ασχοληθούμε με σωστό τρόπο» επισήμανε ο κ. Γεωργακόπουλος. Οσο για το αν είχε κάποια υποστήριξη από το κράτος στην προσπάθειά του αυτή, ο Προκόπης Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι «η πολιτεία και το κράτος είναι ακόμα διστακτικοί απέναντι στο άκουσμα της λέξης κάνναβη. Δεν υπάρχει ίσως η κατάλληλη εκπαίδευση και σίγουρα σαν χώρα είμαστε αρκετά πίσω στη συγκεκριμένη καλλιέργεια. Ελπίζω ότι θα εξελιχθούμε σύντομα και θα συνειδητοποιήσουμε ότι ένα φυτό δεν μπορεί να είναι κακό, μόνο αν κάποιος το χρησιμοποιήσει λάθος γίνεται ένοχο». 

Πηγή: parapolitika.gr