Βγήκε ο στρατός στους δρόμους του Λονδίνου! Ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού μετά το τρομοκρατικό χτύπημα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Βγήκε ο στρατός στους δρόμους του Λονδίνου! Ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Πολεμικό είναι το σκηνικό που στήνεται στο Λονδίνο μετά  το τρομοκρατικό χτύπημα σε συρμό του μετρό στο σταθμό Parsons Green του Λονδίνου με την Τερέζα Μέι να ανακοινώνει ότι το επίπεδο συναγερμού ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού και ότι ο στρατός βγαίνει πλέον στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Όπως μετέδωσε το star.gr, ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε σε ώρα αιχμής και είχε σαν αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να τραυματιστούν, ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύει η ζωή κανενός, καθώς η ωρολογιακή βόμβα που είχε τοποθετηθεί μέσα σε πλαστικό κουβά δεν εξερράγη κανονικά, με αποτέλεσμα να μη θρηνήσουμε θύματα.
«Γι’ αυτό το διάστημα, στρατιώτες θα αντικαταστήσουν τους αστυνομικούς, αναλαμβάνοντας καθήκοντα φύλαξης ορισμένων τοποθεσιών και χώρων που θα βρίσκονται υπό προστασία και δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες»,δήλωσε η Τερέζα Μέι.
Επίσης, περισσότεροι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για νέο χτύπημα, μετά και από τις προειδοποιήσεις του ISIS για επιθέσεις σε τρένα και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Οι πολίτες θα δουν περισσότερους ένοπλους αστυνομικούς στο δημόσιο δίκτυο μεταφορών και στους δρόμους μας. Πρόκειται για ένα αναλογικό και χρήσιμο μέτρο που στοχεύει στο να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία την ώρα που συνεχίζεται η έρευνα των αρχών», πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Σε ετοιμότητα οι αρχές για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του τρομοκράτη ή των τρομοκρατών που τοποθέτησαν τη βόμβα στο βαγόνι του μετρό. Η αστυνομία του Λονδίνου με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πραγματοποιεί έρευνες για την ταυτοποίηση των υπευθύνων, παρ’ όλ’ αυτά σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Το χρονικό της επίθεσης

Ήταν 08:20 (τοπική ώρα), ώρα αιχμής, καθώς οι Λονδρέζοι μετακινούνται με το μετρό προς το κέντρο της πόλης για να πάνε στις δουλειές τους, όταν μια έκρηξη σε βαγόνι συρμού του μετρό στο σταθμό Parsons Green προκαλεί πανικό.
Αυτοσχέδια ωρολογιακή βόμβα που είχε τοποθετηθεί μέσα σε πλαστικό κουβά εξερράγη με αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να τραυματιστούν, χωρίς να βρίσκεται κανείς σε σοβαρή κατάσταση.
Ο σταθμός Parsons Green ανήκει στη γραμμή District Line που συνδέει το Wimbledon με το κέντρο του Λονδίνου και για καλή τύχη όλων η έκρηξη έγινε όταν ο συρμός ακολουθούσε την υπέργεια διαδρομή.
Ακολούθησε πανικός, κόσμος έτρεχε για να σωθεί, ενώ αρκετοί τραυματίες είχαν εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα.
Ο φόβος της τρομοκρατίας ξύπνησε ξανά και οι Βρετανοί πλέον παραδέχονται ότι θα πρέπει να μάθουν να ζουν μέσα στη νέα αυτή κατάσταση.