Αυτός ο τρελός δρόμος στην Γαλλία εξαφανίζεται δυο φορές την ημέρα κάτω από την θάλασσα. - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτός ο τρελός δρόμος στην Γαλλία εξαφανίζεται δυο φορές την ημέρα κάτω από την θάλασσα.

post-feature-imageΤο Passage du Gois είναι ένας δρόμος που συνδέει τον κόλπο του Burnёf με το νησί της Noirmoutier στη Γαλλία. Λόγω της πλημμυρίδας, μπορείτε να τον οδηγήσετε  μόνο δύο φορές την ημέρα για μερικές ώρες προτού να αρχίσει να πλημμυρίζει. Τον υπόλοιπο χρόνο είναι κρυμμένος 3,9 μέτρα κάτω από τα κύματα.

Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας  μερικές φωτογραφίες από αυτόν το ασυνήθιστο δρόμο που αποτελεί πρόκληση ακόμη και για τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες.
Το 1701, το φυσικό αυτό πέρασμα που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το νησί της Noirmoutier αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε χάρτη. Γύρω στο 1840, μια τακτική υπηρεσία άρχισε να παρέχεται με αυτοκίνητο ή με άλογο. Σήμερα, ο δρόμος είναι μακρύς περίπου 4 χιλιόμετρα.
Φαίνεται ένας συνηθισμένος δρόμος αλλά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Στις δύο άκρες του δρόμου υπάρχουν ειδικές επιτροπές, οι οποίες θα σας πουν αν ο δρόμος είναι βατός ή όχι. Όμως, κάθε χρόνο πολλοί  ταξιδιώτες που αγαπούν τις περιπέτειες παγιδεύονται με την γρήγορη άνοδο των νερών όταν αρχίζει η παλίρροια.

Για όσους έχουν παγιδευτεί μεταξύ των παλιρροιών,υπερυψωμένοι πύργοι διάσωσης  βρίσκονται σε όλο το μήκος της Passage du Gois. Ένας οδηγός  μπορεί να αναρριχηθεί σε αυτούς τους  πύργους και να περιμένουν μέχρι να διασωθούν ή μέχρι η παλίρροια να κατεβαίνει και πάλι. Θα πρέπει να πει  αντίο στο αυτοκίνητό του, όμως!





Δείτε το βίντεο: