Μάριος Παπαγεωργίου: Συναγερμός από ανθρώπινα οστά στη Μάνη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Μάριος Παπαγεωργίου: Συναγερμός από ανθρώπινα οστά στη Μάνη

Ένα μακάβριο εύρημα σήμανε συναγερμό στη Μεσσηνιακή Μάνη και άνοιξε πάλι την πόρτα των ερευνών για τον άτυχο Μάριο Παπαγεωργίου.
Σύμφωνε με το Φως στο Τούνελ, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου χωρικοί εντόπισαν ανθρώπινα όπως εκτιμάται σε πρώτη φάση οστά, σκορπισμένα  μέσα σε παλιό εκκλησάκι στη περιοχή Λαγκάδα.  Το εκκλησάκι  που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα,  δεν λειτουργεί εδώ και πενήντα χρόνια και δεν διαθέτει πόρτα. Βρίσκεται  σε πλαγιά  και το μονοπάτι που οδηγεί σ’ αυτό , είναι δύσβατο.
Οι μάρτυρες  ειδοποίησαν τις Αρχές και άμεσα άνδρες του Α.Τ. Καρδαμύλης έφτασαν στο σημείο και περισυνέλλεξαν τα οστά, για να  εξεταστούν από ειδικούς. Στη συνέχεια εάν επιβεβαιωθεί ότι είναι ανθρώπινα, θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια  της ΕΛ.ΑΣ.
Για τα ευρήματα ειδοποιήθηκε και η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου που δεν έχει σταματήσει  όλα αυτά τα χρόνια να ψάχνει τον «τάφο» του άτυχου νέου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης
Ήταν Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 όταν η Βαρβάρα Θεοδωράκη είδε για τελευταία φορά τον 26χρονο τότε, μονάκριβο γιο της. Από τότε, ζει με την ελπίδα ότι τουλάχιστον θα αποκαλυφθεί που βρίσκεται θαμμένος ο Μάριος για να του χαρίσει την κηδεία που του αρμόζει. Ο Πέτρος Μιχαλεάκος... «φίλος» για χρόνια της οικογένειας, έστησε την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου και στη συνέχεια προσποιείτο τον δήθεν διαπραγματευτή και δήθεν έκανε εκείνος τις συνεννοήσεις με τους απαγωγείς, απαιτώντας από την μάνα του νεαρού να μην απευθυνθεί στις Αρχές.
Όταν τελικά απευθύνθηκε σε αυτές, σύντομα κατάλαβαν τον σατανικό ρόλο του Μιχελεάκου οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν για την απαγωγή όπως και τους συνεργούς του, ενώ στην ουσία πρόλαβαν και δεύτερο χτύπημα, αυτή την φορά σε βάρος της ίδιας της μητέρας του δολοφονημένου Μάριου...
Πρωτόδικα, ο αμετανόητος Πέτρος Μιχαλεάκος που επιμένει να αρνείται την εμπλοκή του, παρά την πληθώρα στοιχείων σε βάρος του, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.
Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν. Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη. Αθώοι κρίθηκαν η σύζυγος του Κορέντιου, και ο Π. Χ. , λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. news247.gr