Μακελειό: Γιατί σκότωσε τη σύζυγο του και εφτά φίλους της - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Μακελειό: Γιατί σκότωσε τη σύζυγο του και εφτά φίλους της

Σοκ και αποτροπιασμό συνεχίζουν να προκαλούν στους κατοίκους της πόλης Πλάνο στο Τέξας, οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το μακελειό που έλαβε χώρα στην ήσυχη αυτή περιοχή, το βράδυ της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, όπου φίλοι είχαν μαζευτεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας αμερικανικού ράγκμπι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού περιοδικού People, δράστης της μαζικής δολοφονίας ήταν ο εν διαστάσει σύζυγος της 27χρονης οικοδέσποινας του πάρτι.

Το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης Plano κατονόμασε το δολοφόνο ως τον 32χρονο Spencer Hight, ο οποίος δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του, Meredith Emily Hight και επτά φίλους της, στη χειρότερη μαζική δολοφονία στην ιστορία της πόλης. Από το μακελειό επέζησαν αρχικά μόλις δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας άφησε τελικώς την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.

Όπως ήταν φυσικό, το έγκλημα συγκλόνισε το ειρηνικό αυτό προάστιο του Ντάλας. «Ποτέ δεν είχαμε στην πόλη μας εγκλήματα τέτοιου μεγέθους», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Plano, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας. «Είμαστε μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της χώρας. Είναι ένα φοβερό γεγονός και η σκέψη μας βρίσκεται μαζί με τις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα των θυμάτων».

plano shooting victims copy

Τα σώματα των θυμάτων εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην πίσω αυλή ή μέσα στο σπίτι. Ανάμεσα στα θύματα ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά. Ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τους πρώτους αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο, όταν κλήθηκαν τηλεφωνικά από τους θορυβημένους γείτονες.

Η αρχή μιας νέας ζωής

Τραγική ειρωνεία. Αφού παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2011, η Meredith και ο Spencer αγόρασαν μαζί ένα σπίτι περίπου πριν από δύο χρόνια - το σπίτι στο οποίο έλαβε χώρα το έγκλημα, σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας της νεκρής στην εκπομπή Dallas Morning News.

Η σχέση του ζευγαριού άρχισε να επιδεινώνεται πριν από δύο χρόνια, δήλωσε η Lane. Η κόρη της είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου τον περασμένο Ιούλιο. Προκειμένου να γιορτάσει με τους φίλους της το νέο της ξεκίνημα στη ζωή, τους προσκάλεσε για μπάρμπεκιου, με αφορμή των αγώνα της αγαπημένης της ομάδας, Atlanta Falcons, και αργότερα την ίδια νύχτα των Dallas Cowboys.

«Ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της για χρόνια», δήλωσε η μητέρα της. Εκείνη προχωρούσε στη ζωή της, ενώ ο σύζυγος της παρέμενε στάσιμος.

Σημειώνεται ότι ένα από τα θύματα, ο Caleb Edwards, ήταν συγκάτοικος της Meredith. Ένα άλλο θύμα, ο James Dunlop, ήταν παλιός της φίλος ενώ η Rion Morgan ήταν παράνυφος στο γάμο του Meredith.