Τραμπ: Η στρατιωτική δράση ενάντια στη Β.Κορέα δεν αποτελεί πρώτη επιλογή - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Τραμπ: Η στρατιωτική δράση ενάντια στη Β.Κορέα δεν αποτελεί πρώτη επιλογή

Τραμπ: Η στρατιωτική δράση ενάντια στη Β.Κορέα δεν αποτελεί πρώτη επιλογή«H στρατιωτική δράση ενάντια στη Βόρεια Κορέα δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι είχε μια ειλικρινή και έντονη συζήτηση επί του θέματος με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

«Ο πρόεδρος Σι θέλει να κάνει κάτι. Θα δούμε αν μπορεί να το κάνει. Αλλά δεν θα ανεχθούμε ό,τι συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα», τόνισε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Σι συμφωνεί μαζί μου 100%...Είχαμε μια πολύ ειλικρινή και έντονη τηλεφωνική συζήτηση», τόνισε.

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε την Κυριακή στην έκτη και πιο ισχυρή μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή της.

Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό, δύο ημέρες μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ δήλωσε ότι τα τα μέτρα αυτοάμυνας «που έλαβε η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ήταν ένα δώρο με παραλήπτη κανέναν άλλο εκτός από τις ΗΠΑ».

«Οι ΗΠΑ θα λάβουν και άλλα δώρα από τη χώρα μου για όσο καιρό βασίζονται στις ριψοκίνδυνες προκλήσεις και τις μάταιες απόπειρες να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το βορειοκορεατικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-ουν ότι θα εξαπολύσει «μαζική στρατιωτική απάντηση».

Οι αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες στη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία πραγματοποίησαν βιντεοδιάσκεψη αναφορικά με την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες των τριών χωρών ενημερώθηκαν για τα διαθέσιμα στοιχεία, την ανάλυση των πληροφοριών γύρω από την πυρηνική δοκιμή, αλλά και την εφαρμογή αντιμέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στην Σεούλ.

Παράλληλα, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι ο ίδιος θέλει η Βόρεια Κορέα να καταλάβει ότι δεν θα έχει «ένα λαμπρό μέλλον» στην περίπτωση που η Πιονγιάνγκ συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγών από την Βόρεια Κορέα. in.gr