Αφγανιστάν: Αιματηρή επίθεση Ταλιμπάν στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην Κανταχάρ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Αφγανιστάν: Αιματηρή επίθεση Ταλιμπάν στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην Κανταχάρ

Αφγανιστάν: Αιματηρή επίθεση Ταλιμπάν στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην ΚανταχάρΈνας καμικάζι ανατίναξε το όχημα που οδηγούσε - Δώδεκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν

Τουλάχιστον δώδεκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μια επίθεση εναντίον του αρχηγείου τους στο νότιο Αφγανιστάν που πιστεύεται ότι εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν, γνωστοποίησε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κανταχάρ, ο Ζία Ντουράνι.


Η επίθεση διαπράχθηκε το πρωί της Τετάρτης σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Κανταχάρ, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών του Πακιστάν, διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη χθες επιχειρήσεις για να συλληφθούν μέλη των Ταλιμπάν.

«Ήταν περίπου 10:00 (08:30 ώρα Ελλάδας) όταν ένας καμικάζι ανατίναξε το Χάμβι που οδηγούσε για να πλήξει την έδρα των περιφερειακών αρχών και της αστυνομίας της Μαρούφ. Δώδεκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και (άλλα) τέσσερα τραυματίστηκαν», είπε ο εκπρόσωπος. 
Ένας αξιωματικός της συνοριοφυλακής στη Μαρούφ, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, έκανε λόγο για 14 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων «επτά αστυνομικών, τεσσάρων μελών της υπηρεσίας πληροφοριών και τριών συνοριοφυλάκων», που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τραυματίες στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας είναι οκτώ.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την ίδια ημέρα που εξτρεμιστές επιτέθηκαν εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ καθώς ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις και ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέπτονταν το Αφγανιστάν.

Οι ισλαμιστές αντάρτες ελέγχουν ή προσπαθούν να αποσπάσουν από τις κυβερνητικές δυνάμεις μεγάλο μέρος της επικράτειας του Αφγανιστάν, έως και το 40% κατά ορισμένες εκτιμήσεις. protothema.gr