Μόνη μαμά μόλις κέρδισε 7,5 εκατομμύρια στο λαχείο, ταξίδεψε στην Αιθιοπία για να τα μοιραστεί με τα ορφανά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνη μαμά μόλις κέρδισε 7,5 εκατομμύρια στο λαχείο, ταξίδεψε στην Αιθιοπία για να τα μοιραστεί με τα ορφανά

«Λόγω της καλής μου τύχης, δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσω ποτέ ξανά για τα χρήματα. Αλλά αυτά τα παιδιά έχουν μείνει ορφανά και είναι ευάλωτα σε προβλήματα για τα οποία δεν φταίνε τα ίδια», -Jane Surtees

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να κερδίσουν το λαχείο αλλά και τα πράγματα που θα μπορούσαν να αγοράσουν με τα χρήματα. Ένα νέο σπίτι, καινούργιο αυτοκίνητο ή να ταξιδέψουν στον κόσμο.

Αλλά υπάρχει διαφορά στο να ονειρεύεσαι και στο να σου χτυπήσει όντως η τύχη σου την πόρτα.

Το δεύτερο συνέβη όντως σε μια ανύπαντρη μητέρα, την Jane Surtees, η οποία από εκεί που δεν το περίμενε κέρδισε το τεράστιο πόσο των 7.500.000 λιρών (περίπου 10.000.000 ευρώ) στο λαχείο.

Είναι αμφίβολο αν είχε σκεφτεί ποτέ τι θα έκανε αν κέρδιζε τόσα χρήματα αλλά οι πράξεις της μιλούν από μόνες τους.

Λίγο μετά αφότου πήρε στα χέρια της τα χρήματα, ταξίδεψε στην Αιθιοπία για να βοηθήσει τα ορφανά παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η Jane από την Αντίς Αμπέμπα, κατευθύνθηκε κατευθείαν στο Κιντάνε, όπου βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο που στεγάζει 120 παιδιά.

Μόνη μαμά μόλις κέρδισε 7,5 εκατομμύρια στο λαχείο, ταξίδεψε στην Αιθιοπία για να τα μοιραστεί με τα ορφανά

Η ηλικία των ορφανών παιδιών που φιλοξενεί το ορφανοτροφείο κυμαίνεται δραματικά. Το νεότερο είναι 3 ημερών και το μεγαλύτερο 17 ετών. Επειδή το ορφανοτροφείο λειτουργεί αποκλειστικά με δωρεές, οι υπεύθυνοι μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά μόνο τρία μικρά γεύματα την ημέρα.

Κρέας προσφέρεται μόνο μια φορά την εβδομάδα και τα παιχνίδια και τα βιβλία είναι είδος προς εξαφάνιση. Η Jane μελαγχόλησε όταν έμαθε για αυτές τις συνθήκες.

Αλλά αυτό που την συγκίνησε περισσότερο ήταν η ιστορία του 15χρονου Workeneh Fanetay. Το αγόρι όταν έχασε τους γονείς του από την φυματίωση, όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών, έπρεπε να φροντίσει τον δίχρονο αδερφό του που είχε μείνει μόνος στον κόσμο.

Ο Workeneh ήταν ένα τα πολλά άστεγα παιδιά που ζούσαν στους δρόμους της πόλης και έβρισκε λίγα τρόφιμα για αυτόν και τον αδερφό του κάνοντας θελήματα σε ένα εργοτάξιο και βοηθώντας τους γείτονες.

Πριν από 18 μήνες, ευτυχώς, η τύχη του άλλαξε. Εντάχθηκε στο ορφανοτροφείο  και τώρα ζει σε ένα μικρό σπίτι από λάσπη μαζί με τον αδελφό του. Φυτεύουν λαχανικά στο χώρο έξω από το σπιτάκι τους και πηγαίνουν σχολείο, κάτι που θα αλλάξει στο μέλλον τις ζωές τους.

Η Jane νιώθει ​​ευγνωμοσύνη για την καλή τύχη της αλλά και για το ότι μπορεί να βοηθήσει αυτά τα καταπληκτική παιδιά. Είναι απλά ένα ακόμη τρανό παράδειγμα της καλοσύνης που υπάρχει ακόμη στον κόσμο μας.
newsone.gr