Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μαζί δεν φτάνουν τον Ολυμπιακό των 75 εκατ. ευρώ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μαζί δεν φτάνουν τον Ολυμπιακό των 75 εκατ. ευρώ

post-feature-imageΈχουν "ξεφύγει" οι Πειραιώτες από τα ελληνικά δεδομένα - Πόσα ξόδεψαν για μεταγραφές φέτος και ποια είναι η αξία των παικτών τους - Χαώδης διαφορά με τους αντιπάλους τους!

Το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων πολλών ετών είναι βέβαιοι ότι δημιούργησαν στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια του μεταγραφικού παζαριού.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν όλα τα... χατίρια του Μπεσνίκ Χάσι, τόσο πριν όσο και μετά την επίτευξη της μεγάλης πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δείχνει πόσο ικανοποιημένοι είναι στο Λιμάνι με τη δουλειά και τον χαρακτήρα του Κοσοβάρου τεχνικού, ο οποίος δικαιολογημένα μπορεί να αισθάνεται ως απόλυτο αφεντικό στα "ερυθρόλευκα" αποδυτήρια.

Είναι χαρακτηριστικό πως με τις προσθήκες των Βέλγων, Μπιορν Ενχελς και Σίλβιο Προτό, τους οποίους ο Χάσι ήθελε σαν... τρελός στον Ρέντη, το συνολικό κόστος των φετινών αποκτημάτων του Ολυμπιακού ξεπέρασε το -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακό ποσό για ελληνικό σύλλογο των 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι "δελφίνοι" του τίτλου δεν επένδυσαν για αγορές παικτών, συνολικά, ούτε τα μισά από τον Ολυμπιακό, μια και ο ΠΑΟΚ έδωσε περίπου 5,5 εκατομμύρια και ο ΠΑΟ με την ΑΕΚ σχεδόν από 2 εκατομμύρια.

Βέβαια, όσον αφορά τους Πειραιώτες, τα έξοδα για αγορές ισοσκελίζονται από τα έσοδα των πωλήσεων των Παναγιώτη Ρέτσου και Δημήτρη Σιόβα, ωστόσο δεν μπορεί να παραγνωριστεί πως οι περισσότεροι από τους παίκτες που αποκτήθηκαν από τον Ολυμπιακό έχουν "βαριά" συμβόλαια, τα οποία επιβαρύνονται επιπλέον από πολύ υψηλή φορολόγηση και φορτώνουν με μεγάλα ποσά το συνολικό μπάτζετ.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως η αντικειμενική αξία στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο των παικτών του "ερυθρόλευκου" ρόστερ είναι υψηλότερη απ' ό,τι εκείνη των παικτών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, μαζί.

Η αξία των Ερυθρόλευκων παικτών εκτιμάται στην αγορά πως ξεπερνά τα 75 εκατ. ευρώ, ενώ του ΠΑΟ είναι στα 36,5 εκατ. ευρώ και της ΑΕΚ ακόμα χαμηλότερα (32,15 εκατ. ευρώ). Ενώ στα 56 εκατ. υπολογίζεται η αξία των παικτών του ΠΑΟΚ.

Ολα τα παραπάνω στοιχεία είναι που κάνουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να εμφανίζονται βέβαιοι πως έγιναν φέτος όλα όπως έπρεπε στη διαμόρφωση του ρόστερ, καθώς και ότι δικαιολογημένα η ομάδα τους παραμένει φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος, που θα είναι και το ιστορικό 8ο συνεχόμενο, αν... πιάσει Λιμάνι.

Πηγή: newsbeast.gr