Κομμώτρια ξέμπλεξε τα μαλλιά έφηβης που πάσχει από κατάθλιψη μετά από 13 ώρες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Κομμώτρια ξέμπλεξε τα μαλλιά έφηβης που πάσχει από κατάθλιψη μετά από 13 ώρες

Μια έφηβη που έπασχε από κατάθλιψη και είχε πάψει να ασχολείται με τα μαλλιά της πήγε στο κομμωτήριο για να της ξυρίσουν το κεφάλι, αλλά -ευτυχώς- η κομμώτρια είχε άλλη γνώμη. 

Είναι ένα από τα ποστ που αυτή τη στιγμή αναπαράγονται και μοιράζονται με μανία στο ίντερνετ και στα κοινωνικά δίκτυα. Πρόκειται για την φωτογραφία που ανέβασε η Kayley Olsson, μια 20χρονη φοιτήτρια κομμωτικής από το Waterloo της Αιόβα και δείχνει την -σχεδόν απίστευτη- μεταμόρφωση των μαλλιών μιας πελάτισσας της.

Όπως γράφει στο ποστ της επρόκειτο για μια έφηβη που, εξαιτίας της σοβαρής κατάθλιψης από την οποία έπασχε, είχε πάψει να προσφέρει στα μαλλιά της τη στοιχειώδη περιποίηση, δηλαδή το βούρτσισμα, πράγμα το οποίο είχε κάνει τα μαλλιά της να γεμίσουν κόμπους.

Βλέποντας όλο αυτό το αποπνικτικό και μπερδεμένο αποτέλεσμα το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει την ξυριστική και να την κουρέψει γουλί. Μόνο που η Kayley δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο. «Μου είπε ότι τόσο πεσμένη που δεν μπορούσε καν να ασχοληθεί με τα μαλλιά της. Ο μόνος λόγος που σηκωνόταν από το κρεβάτι κάθε πρωί ήταν για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα», γράφει η Olsson στο ποστ της.


«Μου είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να της τα ξυρίσουμε αφού σε λίγες ημέρες θα έπρεπε να φωτογραφηθεί για την επετηρίδα του σχολείου και το να τα ξεμπλέξει τής φαινόταν αδύνατον. Τη στιγμή που την άκουσα να μιλάει για τον εαυτό της με τον πιο απαξιωτικό τρόπο και να υποστηρίζει ότι δεν αξίζει, ήξερα ότι έπρεπε να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να τη βοηθήσω».
«Είχα αποφασίσει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να της τα κόψω. Αντιθέτως θα έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να κρατήσω όσα περισσότερα μαλλιά γίνεται», δήλωσε η Olssen αργότερα στο BBC. «Χρειάστηκε βέβαια πολλή συζήτηση για να την πείσω να με αφήσει να της ξεμπλέξω τα μαλλιά και πολλή προσπάθεια ώστε να ανεβάσω την αυτοεκτίμηση της».

Η κομμώτρια 

Και κάπως έτσι, μαζί με την συνάδελφό της, επί δύο ημέρες, για περίπου 10 ώρες, «δούλευαν» από το κεφάλι της έφηβης ξεμπλέκοντας τα μαλλιά της; Αποτέλεσμα; Όχι μόνο επανέφεραν τα μαλλιά της έφηβης στην αρχική τους μορφή και τους έδωσαν ολοκαίνουρια όψη, αλλά την έκαναν να χαμογελάσει και, όπως τους είπε, να νιώσει ξανά ο εαυτός της. Χρησιμοποιώντας την περίπτωση της 16χρονης ως σημείο αναφοράς, η Olsson στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλους εφιστώντας ιδιαιτέρως την προσοχή σε όσους είναι γονείς.

«Στο τέλος της ημέρας, ήθελα να στείλω κι ένα μήνυμα σε όλους», γράφει μεταξύ άλλων στο ποστ της στο λογαριασμό της στο Facebook. «Η ψυχική υγεία είναι κάτι που θα έπρεπε να μας απασχολεί πιο σοβαρά όλους αφού όντως μπορεί να επηρεάσει την εικόνα και τη ζωή μας ανεξαρτήτως ηλικίας. ΓΟΝΕΙΣ πάρτε το θέμα σοβαρά και μην πιέζετε τα παιδιά σας να κάνουν πράγματα που δεν μπορούν. Ένα παιδί ποτέ δεν πρέπει να φτάνει σε σημείο να νιώθει τόσο άσχημα που να μη θέλει ούτε να βουρτσίσει τα μαλλιά του».

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ποστ έχει περίπου 165.000 like, 67.000 αναδημοσιεύσεις, αλλά και αμέτρητα σχόλια συμπαράστασης από γυναίκες που έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση.