Το γελαστό 13χρονο κορίτσι από τη Βρετανία που πέθανε πρόωρα αλλά βοήθησε 8 άλλους ανθρώπους να ζήσουν. - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Το γελαστό 13χρονο κορίτσι από τη Βρετανία που πέθανε πρόωρα αλλά βοήθησε 8 άλλους ανθρώπους να ζήσουν.

Το γελαστό 13χρονο κορίτσι από τη Βρετανία που πέθανε πρόωρα αλλά βοήθησε 8 άλλους ανθρώπους να ζήσουν.Μια ιστορία που πρέπει να πάρουμε σοβαρά στην Ελλάδα
Ένα 13χρονο κορίτσι από τη Βρετανία που πέθανε αναπάντεχα τον Μάρτιο του 2012 από ανεύρυσμα εγκεφάλου κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τα γενέθλια της μητέρας της, βοήθησε με τη δωρεά των οργάνων της να σωθούν οχτώ άλλοι άνθρωποι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των μεταμοσχεύσεων στη χώρα.
Η Jenima Layzell ήταν «αξιαγάπητη, έξυπνη, αστεία, συμπονετική και δημιουργική« σύμφωνα με την 43χρονη πλέον μητέρα της, καθηγήτρια θεάτρου από το Horton του Somerset της νοτιοδυτικής Αγγλίας.
Η Jenima πέθανε τέσσερις μόλις μέρες μετά το συμβάν στο νοσοκομείο αλλά μία τυχαία συζήτηση περί δωρεάς οργάνων μερικές εβδομάδες νωρίτερα, έκανε τη μητέρα της να συνειδητοποιήσει ποια ήταν η επιθυμία της.
«Η συζήτηση πυροδοτήθηκε από το θάνατο ενός ανθρώπου που ξέραμε σε τροχαίο. Ήταν εγγεγραμμένος στη λίστα δωρεάς οργάνων αλλά λόγω των συνθηκών του ατυχήματος τα όργανά του δεν μπορούσαν να δοθούν σε άλλους ανθρώπους. Η Jenima δεν είχε ακούσει πότε πριν για τη δωρεά οργάνων και αναστατώθηκε, ωστόσο, αντιλήφθηκε πλήρως τη σημασία της», ανέφερε η μητέρα της και πρόσθεσε: «Η απόφαση να δωρίσουμε τα όργανα της Jenina ήταν δύσκολη αλλά και οι δυο (σ.σ. εννοεί τον σύζυγό της) αισθανθήκαμε ότι ήταν το σωστό και ξέρουμε ότι ήταν υπέρ της δωρεάς αυτής».
Η καρδιά, το λεπτό έντερο και το πάγκρεας της Jenima μεταμοσχεύτηκαν σε τρες ανθρώπους. Άλλοι δύο έλαβαν τα νεφρά της. Το συκώτι της χωρίστηκε στα δύο και δόθηκε σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους, την ώρα που οι πνεύμονες της μεταμοσχεύτηκαν σε έναν ακόμη ασθενή.
Από τους οχτώ λήπτες των οργάνων, οι πέντε ήταν παιδιά. Όλοι τους βρετανικής καταγωγής.
Οι γονείς της δημιούργησαν το «Jenima Layzell Trust» στη μνήμη της, με σκοπώ να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους.