Κατέθεσαν κατά λάθος σε φοιτήτρια 1 εκατ. δολάρια και πριν το καταλάβουν είχε ήδη ξοδέψει 60 χιλιάδες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Κατέθεσαν κατά λάθος σε φοιτήτρια 1 εκατ. δολάρια και πριν το καταλάβουν είχε ήδη ξοδέψει 60 χιλιάδες

post-feature-imageΌταν μια φοιτήτρια από τη Νότια Αφρική μπήκε στο λογαριασμό της για να βρει τα 100 δολάρια του επιδόματος που της αντιστοιχούσε, ανακάλυψε τελικά ότι από ανθρώπινο λάθος είχε λάβει ένα ποσό με τέσσερα παραπάνω μηδενικά και έτσι κατατέθηκαν στον λογαριασμό της 1.000.000 δολάρια.

Συγκεκριμένα, όταν η εταιρεία Interllimali που ήταν αρμόδια για την έκδοση των φοιτητικών καρτών και που έκανε και το λάθος, αντιλήφθηκε ότι είχαν καταθέσει στο λογαριασμό της Μάνι Σισούλου 1 εκατομμύριο δολάρια, η φοιτήτρια είχε ήδη ξοδέψει τα 60 χιλιάρικα, αφού προφανώς της πήρε κάποιο χρόνο (και κάμποσα ψώνια) μέχρι να σκεφτεί τι θα κάνει με το όλο περιστατικό και εάν θα το ανέφερε η ίδια στο πανεπιστήμιό της.

Η νεαρή ισχυρίζεται ότι η ίδια ανέφερε στο πανεπιστήμιο το λάθος, ενώ όταν ρωτήθηκε για να πει τη δική της πλευρά της ιστορίας, η ίδια δήλωσε ότι «δεν είναι έτοιμη» ακόμη, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο αλλά θα καταφέρω να το ξεπεράσω.»
Πάντως τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το περιστατικό ήρθε στο φως όταν κάποιοι συμφοιτητές της είδαν ότι η Μάνι άρχισε ξαφνικά να ζει πλουσιοπάροχα, οπότε το ανέφεραν στο πανεπιστήμιο.
Οι αρμόδιες Αρχές εξέτασαν μετά την καταγγελία όλα τα στοιχεία των συναλλαγών για να καθορίσουν την έκταση των δαπανών. Ο λογαριασμός έκτοτε έκλεισε και το υπόλοιπο αποσύρθηκε, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου. Πρόσθεσε ότι η φοιτήτρια φέρει ευθύνη για τα χρήματα που ξόδεψε.
Η Intellimali, η αρμόδια εταιρεία, ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το λάθος και ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη εφαρμοστεί νέες πολιτικές για να διασφαλιστεί ότι ένα τέτοιο περιστατικό δεν θα επαναληφθεί ποτέ. Ωστόσο δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της φοιτήτριας για υπεξαίρεση κεφαλαίου, ενώ δήλωσαν ότι η νεαρή θα πρέπει να τα επιστρέψει όλα τα χρήματα πίσω, φανταζόμαστε όλα εκτός από τα 100 ευρώ τα οποία και εξ’ αρχής τα δικαιούταν. Το Εθνικό Κέντρο Ενίσχυσης Φοιτητών (NSFAS) που παρέχει οικονομική υποστήριξη στους φοιτητές, απαιτεί από το πανεπιστήμιο και την εταιρεία πλήρη έκθεση για το περιστατικό.

Πηγή: tilestwra.com