Ελλάδα - Βέλγιο 1-2: Κρίμα... - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ελλάδα - Βέλγιο 1-2: Κρίμα...

Ελλάδα - Βέλγιο 1-2: Κρίμα... Η ελληνική ομάδα έκανε υπερπροσπάθεια κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», όμως, γνώρισε την ήττα, πληρώνοντας δύο αδράνειες της άμυνάς της.
Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» παρουσίασε σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Εσθονία, έβαλε δύσκολα στους Βέλγους, με σωστή αμυντική τακτική, όμως, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι, μια και οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν τις δύο μοναδικές φορές που η άμυνα δεν έδειξε την απαιτούμενη συγκέντρωση.


Η πρώτη ήταν στο 70ο λεπτό, όπου ο Βερτόγκεν έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, βρίσκοντας τον χώρο και η δεύτερη στο 74ο λεπτό, με την κεφαλιά του Λουκάκου, αμέσως μετά την ισοφάριση του Ζέκα (73').


Πλέον η Ελλάδα έπεσε στην 3η θέση του ομίλου, μένοντας στους 13 πόντους, έναν λιγότερο από την Βοσνία, η οποία πέρασε άνετα κόντρα στο Γιβραλτάρ (4-0), ενώ το Βέλγιο «έκλεισε» ήδη θέση για τα τελικά του Μουντιάλ στην Ρωσία, έχοντας 22 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των ομίλων.


Η εθνική ομάδα θα τα... παίξει όλα για όλα κόντρα στην Κύπρο, στις 7 Οτκωβρίου στην Λευκωσία και την τελευταία αγωνιστική, τρεις μέρες αργότερα υποδέχεται το Γιβραλτάρ. Ωστόσο, περιμένει ένα... στραβοπάτημα της Βοσνίας, η οποία την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται το Βέλγιο και στην αυλαία των ομίλων θα παίξει κόντρα στην Εσθονία στο Ταλίν.


Η εξέλιξη του αγώνα


Η Εθνική Ελλάδας θέλησε να μπει δυναμικά στο ματς, αλλά σχεδόν... αμέσως το Βέλγιο πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και θέλησε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη. Οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε παρουσιάστηκαν με διπλή ζώνη άμυνας, κάτι που δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν σημαντικά, παρά το σουτ του Μέρτενς στο 6' που πέρασε άουτ.

Η τακτική των Ελλήνων ήταν να δώσουν χώρο και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, όπως έκανε ο Δώνης στο 12ο λεπτό, όταν έφυγε στην κόντρα, βρέθηκε σε θέση... βολής, έκανε το σουτ, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε με δυσκολία. Μάλιστα, έξι λεπτά αργότερα, η εθνική έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά η βολίσα του Σταφυλίδη έξω από την περιοχή, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βέλγου τερματοφύλακα.

Οι γηπεδούχοι είδαν πως οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα και βγήκαν με περισσότερες αξιώσεις στην επίθεση. Όπως στο 20ο λεπτό, όταν ο Μανιάτης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Βερτόγκεν θέλησε να βάλει την κόντρα, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία του Κουρτουά, αλλά ο Βέλγος πορτιέρο με δυσκολία έδιωξε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί, αλλά το έκαναν κυρίως με μακρινά σουτ, όπως στο 25' με τον Βερτόγκεν, αλλά μπλόκαρε ο Καρνέζης και στο 32' με το σουτ του Αλντερβάιρελντ που πέρασε άουτ. Η Εθνική Ελλάδας συνέχισε στο ίδιο... μοτίβο και στο 39' λίγο έλειψε να φτιάξει επικίνδυνη κατάσταση, αλλά ο Κουρτουά κατάφερε να διώξει προ του Φορτούνη, έπειτα από την μπαλιά του Σταφυλίδη.
Ίδια... εικόνα και... αδράνεια

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που άρχισε και το παιχνίδι. Το Βέλγιο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησε τους διαδρόμους για την εστία του Καρνέζη, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες. Αντίθετα, η Ελλάδα ήταν η πρώτη που απείλησε στο 52' με την κεφαλιά του Τζιόλη, η οποία δεν βρήκε... στόχο.

Όμως, η κατοχή τους έφερε... καρπούς στο 70ο λεπτό, όταν ο Βερτόγκεν είδε... κενό μπροστά του, έπιασε το δυνατό σουτ και νίκησε τον Καρνέζη για το 1-0. Ωστόσο, η αντίδραση της Εθνικής Ελλάδας ήταν άμεση, μια και τρία λεπτά αργότερα, ο Λυκογιάννης στην πρώτη του προσπάθεια, έβγαλε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι, ο Ζέκα με σουτ στην κίνηση, έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι Βέλγοι βρήκαν και πάλι την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Με την... σέντρα, ο Λουκάκου βρέθηκε στην «καρδιά» της ελληνικής άμυνας και με κεφαλιά, έγραψε το 2-1. Στα τελευταία λεπτά, η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει και στο δεύτερο γκολ. Όμως, αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βρουν τους διαδρόμους και στο 90' ο Μέρτενς έφτασε κοντά στο 3-1, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε στην τελευταία καλή στιγμή του ματς.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανάτης (85΄ Μπακασέτας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Σάμαρης, Σταφυλίδης (69΄ Λυκογιάννης), Φορτούνης (89΄ Βέλλιος), Δώνης.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Φελαϊνί (89΄ Ντεντόνκερ), Ντεμπελέ (74΄ Εντέν Αζάρ), Μενιέ, Καράσκο (79΄ Τσαντλί), Μέρτενς, Ντε Μπράιν, Λουκάκου. onsports.gr