Τιμωρεί την χαλαρότητα ο Χάσι... - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Τιμωρεί την χαλαρότητα ο Χάσι...

Ο Κοσοβάρος τεχνικός τα είπε έξω από τα δόντια στην σαββατιάτικη προπόνηση στους παίκτες του για τη νοοτροπία τους στο 2-2 με την Παρτιζάν. Δεν αποκλείεται η συμπεριφορά ορισμένων να τους κοστίσει την παρουσία στο ματς της 16ης Αυγούστου με την Ριέκα.
Από το Βέλγιο μάς είχαν προϊδεάσοι οι συνάδελφοι που κάλυπταν το ρεπορτάζ της Άντερλεχτ, ότι ο Μπέσνικ Χάσι θέλει παίκτες – στρατιώτες. Αν δει κάποιους να λουφάρουν στην προπόνηση, άλλοι να φυλάνε τα πόδια τους στα ματς και άλλοι να μπαίνουν χαλαροί στα παιχνίδια, τότε θα έχουν σοβαρά προβλήματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση τους στην ενδεκάδα.

Ο Χάσι λοιπόν τιμωρεί την χαλαρότητα. Όποιος δεν προσπαθεί ή δεν ματώνει στο χορτάρι, τότε θα έχει “θέμα”. Και αυτό τους το είχε ξεκαθαρίσει την πρώτη μέρα που ανέβηκαν οι “ερυθρόλευκοι” στο Ζέεφελντ για την προετοιμασία τους. Ήταν ξεκάθαρος ο Χάσι: “Θέλω να είμαστε ομάδα, να είμαστε “ένα”, να ματώνουμε για αυτή τη φανέλα”.

Στο περιθώριο της σαββατιάτικης (5/8) προπόνησης λοιπόν φρόντισε να τους επαναλάβει ορισμένα πράγματα με αφορμή τη νοοτροπία με την οποία αντιμετώπισαν τη ρεβάνς με την Παρτιζάν.

Προφανώς διαπίστωσε ότι πήγαν στράφι τα όσα τους είχε πει ότι “το πρώτο ματς στο Βελιγράδι έληξε 0-0 και όχι 1-3”. Τα κρατούσε τρεις μέρες μέσα του. Μετά τον επαναληπτικό μπήκε στα αποδυτήρια και τους έδωσε συγχαρητήρια για την πρόκριση.

Τελικά, τρεις μέρες αργότερα αποφάσισε να τους τα πει έξω από τα δόντια, έτσι ώστε να τους “ξυπνήσει” ενόψει Ριέκα.

“Ήταν τραγική η παρουσία σας στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκατε με μία νοοτροπία στο ματς λες και είχατε πάρει ήδη την πρόκριση, λες και είχε τελειώσει ήδη η πρόκριση στην Σερβία. Μπήκατε με μία εκνευριστική χαλαρότητα. Δεν θα επιτρέψω να ξανασυμβεί αυτό. Δεν επιτρέπεται σε τέτοιους αγώνες να μπαίνετε με αυτή τη νοοτροπία”, τους είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια πήγε σε ατομική κριτική. Τα “έχωσε” στους αμυντικούς για το γεγονός ότι δεν αντέδρασαν σωστά στο λάθος του Καπίνο στη φάση του 1-1 και άφησαν τον Σουμά να ισοφαρίσει, στους Μάριν και Φορτούνη, στον Σεμπά επειδή ήταν αλλού γι' αλλού στο ξεκίνημα της φάσης του δεύτερου γκολ της Παρτιζάν. Ακόμα και στο δικό του παιδί, τον Οφόε τα είπε ένα... χεράκι, θεωρώντας ότι έχασε πολύ εύκολα κάποιες μονομαχίες.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό ενόψει του αγώνα της 16ης Αυγούστου με την Ριέκα στο Καραϊσκάκη; Μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Μπορεί να ήθελε να “πληγώσει” τον εγωισμό των παικτών. Αν θα αντιμετωπίσουν π.χ. το φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (9/8, 20.30) με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Αν θα αντιμετωπίσουν τις προπονήσεις σαν να είναι επίσημα παιχνίδια.

Γενικώς όμως να έχουμε κατά νου ότι ο Χάσι “τιμωρεί” την χαλαρότητα. Απλώς, στην προκειμένη περίπτωση είδε αρκετούς παίκτες να μπαίνουν με μία νοοτροπία ότι είχαν ήδη εξασφαλισμένη την πρόκριση. Οπότε, δεν γίνεται να αλλάξει τη μισή ενδεκάδα.

Κατά κάποιο τρόπο ήταν ένα πρώτο “καμπανάκι”. Στο δεύτερο μπορεί κάποιοι να την πληρώσουν και να μην ξεκινήσουν στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό έκανε άλλωστε στην Άντερλεχτ, γιατί να μην το κάνει και στον Ολυμπιακό; contra.gr