Σε εξέλιξη η φωτιά στη Λέσβο - Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Λέσβο - Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική

Κόπασαν οι άνεμοι, επιχειρούν τα εναέρια μέσα - Ζημιές σε σπίτια και οχήματα από την τρίτη τις τελευταίες ημέρες φωτιά στην περιοχή της Αναβύσσου - Τραυματίστηκαν πυροσβέστες
Σε εξέλιξη η φωτιά στη Λέσβο - Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική
Σε πλήρη εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα, είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λέσβο, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο στο Λαγονήσι, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών πυροσβεστών, ζημιές σε οικίες και την πλήρη καταστροφή ενός οχήματος της Πυροσβεστικής. 

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Ακράτα και τη Νέα Καρβάλη, που επίσης ξέσπασαν χθες.  

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Λέσβο


Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα για τις δυνάμεις πυρόσβεσης που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται σε πολλά μέτωπα μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου, στη Λέσβο. Πάντως η εικόνα από το βράδυ της Πέμπτης είναι αρκετά καλύτερη, καθώς κόπασαν οι άνεμοι και πλέον το μέτωπο δεν κινείται ανεξέλεγκτα. Στο σημείο παραμένουν 34 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 64 άτομο πεζοπόρο, έξι εθελοντές, δύο οχήματα των ΟΤΑ και τέσσερα ιδιωτικά. 

Αυτή τη στιγμή (ώρα 8 το πρωί) μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν κυρίως στην περιοχή του Καριώνα. Επίγειες δυνάμεις που έφθασαν στο νησί ακόμα και από την Αθήνα, τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, αλλά και ειδικά οχήματα που ήρθαν στη Μυτιλήνη από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής σήμερα το πρωί, προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

dsa Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες αργά το μεσημέρι μεταξύ Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου, κατακαίγοντας δασική έκταση και ελαιοκαλλιέργειες.
Πηγή βίντεο: plomarinews.gr
  



Πυροσβεστική: Πρόκειται για εμπρησμό
«Πρόκειται για εμπρησμό», δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος, προσθέτοντας: «Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4:30  το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπα. Πρόκειται για εμπρησμό».
Σε ύφεση το μέτωπο στο Λαγονήσι
Το μέτωπο στο Λαγονήσι πάντως βρίσκεται σε ύφεση, αφού προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια, οχήματα και χωράφια στο Λαγονήσι. Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι, στο μέτωπο μεταξύ των Λεωφόρων Καλυβίων και Αναβύσσου και απείλησε σπίτια, ενώ τρεις πυροσβέστες που έχουν υποστεί εισπνευστικά εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 251 ΓΝΑ. Και οι τρεις εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας πυροσβέστες φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. Από την πυρκαγιά κάηκαν ολοσχερώς 2 εξοχικά, 1 αυτοκίνητο ΙΧ και ένα φορτηγάκι BMW αλλά και αρκετά στρέμματα με ελιές. Η φωτιά απείλησε κατοικίες στον οικισμό Φοινικιά, εκεί όπου αρκετά σπίτια εκκενώθηκαν.

 









Για την τρομακτική εμπειρία που έζησαν σήμερα, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Λαγονήσι μίλησαν στο protothema.gr κάτοικοι της περιοχής.

Κάποιος πέταξε κάτι κι έφυγε, λένε οι κάτοικοι
Μέσα σε λίγη ώρα, λόγω των ισχυρών ανέμων, οι φλόγες εξαπλώθηκαν και έκαψαν ολοσχερώς δύο πυροσβεστικά, δύο κατοικίες και δύο οχήματα. Επίσης, τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφριά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

«Κάτι πετάξανε, κάποιος πέρασε με το αυτοκίνητο, κάτι πέταξε και έφυγε. Φύσαγε τόσο πολύ και δεν προλαβαίναμε. Να φανταστείς κάηκε το πυροσβεστικό επάνω που πήγε να σβήσει την φωτιά. Έχουν καεί και σπίτια από πίσω. Εμείς την προλάβαμε την φωτιά, ήρθαν και 4 οχήματα, αλλιώς θα είχε καεί όλο το Λαγονήσι», είπε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής.

Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου που κάηκε από τη φωτιά που ξέσπασε ανέφερε στο protothema.gr. «Από το δρόμο κάτω ξεκίνησε η φωτιά, μήπως από τσιγάρο, δεν ξέρω. Το αυτοκίνητο το είδα να καίγεται και πήγα να πάρω το άλλο αυτοκίνητο. Ήρθε η πυροσβεστική και το έσβησε, δεν μπορούσαμε να σταθούμε από τον καπνό. Αναίσθητοι οδηγοί πετάνε τα τσιγάρα. Ξεκίνησε κάτω από τον δρόμο. Δεν έχει λόγο να βάλει εδώ κανείς φωτιά, δεν είναι οικοδομήσιμο, είναι του ασύλου ανιάτων» 




.












Καλύτερος ο χάρτης επικινδυνότητας σήμερα
Στο «κίτρινο» πέφτει σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς κοπάζουν οι άνεμοι. Πάντως τα νησιά, ο Έβρος, η ανατολική Στερεά και η Ανατολική Πελοπόννησος, η Αχαΐα και η Κρήτη, βρίσκονται σε κατάσταση «υψηλής επικινδυνότητας».


protothema.gr