Ο Καμμένος, τα "χαμένα" δολάρια, o Ευκλείδης και το Star Wars - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ο Καμμένος, τα "χαμένα" δολάρια, o Ευκλείδης και το Star Wars

o-kammenos-ta-xamena-dolaria-o-eukleidis-kai-to-star-warsΜετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε το πρώτο κύμα των αποκαλύψεων από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη έρχεται η συνέχεια του, μέσα από παρελειπόμενα που αφορούν την πρώτη θητεία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για στιγμιότυπα μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και από τις Βρυξέλλες τα οποία περιέχει το χρονικό του πρώην υπουργού με τίτλο «Adults in the room» και δημοσιεύονται στο "Πρώτο θέμα".

Π. Καμμένος: Εγώ μπορώ να φέρω δισ.

Ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρεται σε δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου ότι μπορεί να βρει δισ. στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

«Εγώ μπορώ να σου φέρω δισ. ευρώ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να κλείσω μια συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής που θα κάνουν ανώδυνη την έξοδο από το ευρώ», είναι σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη η πρόταση που έκανε σε κάποια φάση της διαπραγμάτευσης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Ακούγοντας τον ο Γ. Βαρουφάκης απλώς χαμογέλασε όμως ο κυβερνητικός εταίρος επέμεινε: «Μου συνέστησε να συναντήσω ένα φίλο του», γράφει ο πρώην ΥΠΟΙΚ, «έναν Ελληνοαμερικανό της Wall Street, o οποίος τα είχε όλα έτοιμα. Ο Αλέξης μας άκουγε και είπε πως πρέπει να το κοιτάξω».

«Ημουν πεπεισμένος πως ήταν ψέμματα εκανα το καθήκον μου. Συνάντησα τον εν λόγω κύριο στο γραφείο μου. Οπως είχα μαντέψει το σωσίβιο των δολαρίων δεν υπήρχε», αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης.

Τσίπρας για Τσακαλώτο: «Sod him»

Σε ένα άλλο επεισόδιο που διηγείται στο βιβλίο του, οριν ανακοινωθεί η πρώτη κυβέρνηση στο τέλος Γενάρη ο Γιάνης Βαρουφάκης μαθαίνει οτι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτή.

Αρχικά προβλεπόταν να αναλάβει το υπουργείο Παραγωγική;ς Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Γ. Βαρουφάκης σύμφωνα με τα όσα λέει καλεί τον Αλέξη Τσίπρα για εξηγήσεις «Γιάνη ο Ευκλείδης μου μίλησε άσχημα. Χεσ'τον». «Αφησε τον να βολοδέρνει στη Βουλή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η απάντηση ΤΣίπρα

Τότε ο Βαρουφάκης του είπε ότι η ανάθεση του υπουργείου στον Λαφαζάνη είναι τεράστιο σφάλμα

«Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο» είπε ο Τσίπρας «για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απ'έξω. Εάν του πάρω το υπουργείο τώρα παραμονή της ορκωμοσίας θα στραφεί ακόμη περισσότερο εναντίον μου. Η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα»

Ο Πούτιν του είπε να ζητήσει τα 5 δισ. από τους Γερμανούς

Aνώμαλη προσγείωση περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα από τα ταξίδια του στη Ρωσία

«Γεμάτος χαμόγελα γύρισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μόσχα καθώς είχε εξασφαλίσει μια προκαταβολή 5 δισ. ευρώ από τον Πούτιν για την κατασκευή εν'ός αγωγού. περίμενε να ενθουσιαστώ - 5 δισ. σήμαινα πολλά για το μέλλον σκεπτόταν» σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης.

Του εξήγησε γιατί θα ήταν τεράστιο σφάλμα να πάρει η Ελλάδα αυτά τα χρήματα. Ωστόσο τελικά «οι Ρώσοι μας απάλλαξαν από το δίλημμα», συμπληρώνει ο πρώην ΥΠΟΙΚ αφού «κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψης Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη ο Αλέξης μας ενημέρωσε ότι ο Πουτιν είχε αποσύρει την προσφορά του Αντί γι αυτό του είχε προτε΄νει να ποταθεί στους Γερμανούς»

Στο τέλος θα τα υπογράψουμε όλα

Ο Σταθάκης είχε πρροειδοποιήσει τον Βαρουφάκη ότι την κρίσιμη στιγμή «θα δεχθούμε ό,τι μας δώσουν».

Ρεαλισμό πιστώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στον τότε υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. «Τον θυμάμαι να μου λέει την κρίσιμη στιγμή θα δεχθούμε ό,τι μας δώσουν». Και κάτι που είναι περισσότερο προς τιμήν του, λέει ο Γ. Βαρουφάκης, είναι ότι προσπάθησε να με προειδοποιήσει ότι «η μαχητικότητα των άλλων είναι πρόσκαιρη».

Ο αρχηγός των Εμινάρ

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, απογοητευμένος πλεον από τον πρωθυπουργό ο Γ. Βαρουφάκης συγκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα με ήρωα του Star Trek. Γράφει ότι του θυμίζει «τον Αναν 7, τον αρχηγό των Εμινάρ, ο οποίος απαιτούσε από τον λαό του να μπαίνει οικειοθελως στους θαλάμους αποσύνθεσης διότι αυτό είχε συμφωνήσει ο ίδιος με τους εχθρούς».