Κέρκυρα: Τι λέει ο ιατροδικαστής για το σοκαριστικό δυστύχημα με ταχύπλοο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Κέρκυρα: Τι λέει ο ιατροδικαστής για το σοκαριστικό δυστύχημα με ταχύπλοο

Κέρκυρα: Τι λέει ο ιατροδικαστής για το σοκαριστικό δυστύχημα με ταχύπλοοΑν δεν είχε δεχθεί το μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι καθώς «η προπέλα τον έκοψε βαθιά και με δύναμη στο κεφάλι» ο νεαρός Ελβετός θα είχε ζήσει καθώς το τραύμα στο πόδι του δεν ήταν σοβαρό

Συγκλονίζουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατο του 22χρονου Ελβετού τη Δευτέρα στην Κέρκυρα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή όταν τον χτύπησε η προπέλα του σκάφους που οδηγούσε η 25χρονη σύντροφός του.

Η ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα περιέγραψε στο protothema.gr τον βίαιο θάνατο που είχε ο νεαρός ο οποίος όπως φαίνεται έπεσε «θύμα» της μη τήρησης των κανόνων ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούνται κάθε φορά που νοικιάζεται ένα σκάφος.

Η τραγωδία συνέβη όταν στο πηδάλιο του ταχύπλοου έκατσε η 25χρονη, η οποία ανέπτυξε απότομα ταχύτητα με αποτέλεσμα ο νεαρός να βρεθεί στο νερό και να χτυπηθεί από την προπέλα του ταχύπλοου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Χρυσαυγή Κούση, ο Ελβετός ίσως να είχε ζήσει αν η προπέλα δεν τον χτυπούσε το κεφάλι κόβοντάς του το κρανίο.

«O άτυχος Ελβετός είχε συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο. Πέρασε η προπέλα σαν λεπίδα και του έκοψε δέρμα, κρανίο , εγκέφαλο με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος. Επίσης είχε ένα βαθύ κόψιμο στο δεξί του μπράτσο. Αν είχε μόνο αυτό το κόψιμο θα ζούσε ο άνθρωπος και θα ήταν ένας απλός τραυματίας αλλά δυστυχώς η προπέλα τον έκοψε βαθιά και με δύναμη στο κεφάλι. Κρίμα και ήταν νέος άνθρωπος» λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr η κυρία Κούση.

To χρονικό της υπόθεσης 


Το ζευγάρι Ελβετών είχε έρθει για διακοπές στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι είχε βγει με το ταχύπλοο σκάφος που είχε νοικιάσει στα ανοιχτά και περιεργαζόταν τα χειριστήρια, όταν συνέβη το κακό. Σε καμία περίπτωση η σύντροφος του άτυχου Ελβετού  δεν φανταζόταν πως τα γέλια και τα παιχνίδια πάνω στο σκάφος θα μετατρέπονταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε ουρλιαχτά. 

Ο νεαρός Ελβετός αφού περισυνελέγη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

Η κοπέλα  σε κατάσταση σοκ ακόμα  δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς μέσα σε μία στιγμή άλλαξε όλη της η ζωή. Δεν  μπορεί να πιστέψει ότι ο σύντροφός της  είναι νεκρός. 

Η γυναίκα μετά το δυστύχημα είχε συλληφθεί αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη και πλέον όλοι αναμένουν την κατάθεσή της προκειμένου να πέσει φως στα ακριβή αίτια της τραγωδίας.