Email: symvolinews@gmail.com

Συμβαινει Τωρα:

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Αυτό είναι το νέο καινοτόμο προϊόν καπνίσματος IQOS της Παπαστράτος

Λανσαρίστηκε πριν από λίγες ημέρες και στην ελληνική αγορά το νέο καινοτόμο προϊόν καπνίσματος, IQOS, από την Philip Morris, που αποτελεί τη μετεξέλιξη του αναλογικού, αλλά και του ηλεκτρονικού τσιγάρου τουλάχιστον, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα σύστημα θέρμανσης καπνού που βασίζεται στην τεχνολογία heat -not-burn, η αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του στα συμβατικά καπνικά προϊόντα.

Όπως λέει η εταιρεία, δεν είναι ούτε καιόμενο τσιγάρο που προορίζεται για κάπνισμα ούτε ηλεκτρονικό τσιγάρο, που περιέχει υγρό με νικοτίνη. Το IQOS θερμαίνει χωρίς να καίει το χαρμάνι καπνού σε ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, διαδικασία πιο φιλική και υγιεινή για τον χρήστη. Η συγκεκριμένη συσκευή αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Philip Morris στην Ελβετία, κυκλοφορεί ήδη σε Ιαπωνία, Ελβετία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ιταλία και Ουκρανία.

Η καινοτομία

Τι είναι όμως αυτή η νέα συσκευή και πώς κατάφερε από το 2014 που πρωτοεμφανίστηκε σε Ευρώπη και Ιαπωνία να κάνει θραύση;

Πρόκειται για μία «πατέντα» που αποτελείται από ένα φορτιστή τσέπης και ένα stick (IQOS stick) στο οποίο τοποθετείς τη ράβδο καπνού (heets). H ειδική λεπίδα που βρίσκεται στο εσωτερικό του stick, θερμαίνει τον καπνό χωρίς να τον καίει. Η συσκευή φορτίζεται με usb και τα heets κυκλοφορούν όπως τα τσιγάρα. Κάθε πακέτο περιέχει 20 τεμάχια και πωλούνται σε περίπτερα. Το μέγεθος των heets είναι πολύ μικρότερο από τα συμβατικά τσιγάρα καθώς ο αληθινός καπνός του είναι συμπιεσμένος για μεγαλύτερη απόλαυση στη γεύση.

IQOS_1

Τα 3 χαρμάνια: Amber – Πλούσια, Yellow – Αρωματική, Turquoise – Μέντα

Αποτέλεσμα: ο χρήστης λαμβάνει τη νικοτίνη που χρειάζεται και ταυτόχρονα επειδή δεν υπάρχει καύση, δεν παράγεται πίσσα και μονοξείδιο του άνθρακα. Δεν παράγονται δηλαδή οι ουσίες που προκαλούν βλαβερές παθήσεις στον οργανισμό. Οι καπνιστές όμως δεν του δίνουν credits μόνο γι’ αυτό… Με το IQOS ο «καπνός» που εκλύεται στην ατμόσφαιρα είναι αερόλυμα που διαλύεται σε δευτερόλεπτα και δεν αφήνει ίχνος της άσχημης μυρωδιάς που αφήνει το συμβατικό τσιγάρο.

IQOS_2

“HEETS FROM MARLBORO”. Οι ράβδοι καπνού για το IQOS

Αυτά τα οφέλη, φαίνεται να φτάνουν στους χρήστες του εξωτερικού που το αγόρασαν και ακολουθούν και άλλοι που θέλουν να κόψουν το συμβατικό τσιγάρο, δίνοντας στη Phillip Morris International τη δυνατότητα να ανεβάσει και άλλο το μερίδιό της στην πίτα της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας…

Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για «επανάσταση» στην καπνοβιομηχανία αλλά και στο «επιχειρείν».
Όχι μόνο για τα οφέλη που προσφέρει η αυτή συσκευή αλλά για το νέο τρόπο καπνίσματος που λανσάρει. Μία επανάσταση που η προετοιμασία της κράτησε 10 χρόνια και κόστισε σε έρευνες επιστημονικού πεδίου πάνω από 2 δις ευρώ. Απασχολώντας χιλιάδες επιστήμονες διαφορετικού κλάδου με σκοπό να ερευνήσουν εξονυχιστικά όλες τις παραμέτρους της νέας αυτής καινοτομίας.

IQOS_3

Δικό σου στυλ με τα πολύχρωμα cups

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Τόκιο μετά την κυκλοφορία του, άνοιξαν και νέες επιχειρήσεις, 8 εργοστάσια για την ακρίβεια που κατασκευάζουν αξεσουάρ για το IQOS! Από πολύχρωμα καπάκια, θήκες, αυτοκόλλητα με αστεράκια ώστε ο καθένας να έχει το IQOS που ταιριάζει στο στυλ του. Έτσι, διευρύνεται και το καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.

IQOS_4

Φορτιστής τσέπης

Στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να αγοράσει τη συσκευή είτε στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας είτε μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.iqos.gr και τα heets στα περίπτερα στην τιμή των 4 €.

IQOS_5

Ήδη, αρκετός κόσμος το προτίμησε από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε ενθαρρύνοντας το όραμα της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ να καταφέρει να «ανοίξει» νέα γραμμή παραγωγής των heets, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τόσο την ανάπτυξη της Εταιρείας όσο και την οικονομία της χώρας μας μέσω εξαγωγών.

IQOS_6IQOS_9IQOS_7

Το «καπάκι» που τραβάς για να βγει το Heet
economy365.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Copyright ©2018 Designed by D.P