Η Γερουσία των ΗΠΑ επικύρωσε τον διορισμό του νέου επικεφαλής του FBI - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Η Γερουσία των ΗΠΑ επικύρωσε τον διορισμό του νέου επικεφαλής του FBI

kristoferrayΗ αμερικανική Γερουσία επικύρωσε χθες τον διορισμό του πρώην δικηγόρου του υπουργείου Δικαιοσύνης Κρίστοφερ Ρέι ως διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), τρεις σχεδόν μήνες από την απόλυση του προηγούμενου διευθυντή, Τζέιμς Κόμεϊ, από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρέι, του οποίου ο διορισμός επικυρώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (92-5), θα αναλάβει την ανώτερη υπηρεσία επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ ενώ εξελίσσεται μια ομοσπονδιακή έρευνα πάνω στους ισχυρισμούς ότι υπήρξε συνωμοσία μεταξύ της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και των Ρώσων.

Από την απόλυση του Κόμεϊ στις 9 Μαΐου, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διορίσει τον Ρόμπερτ Μόλλερ ειδικό εισαγγελέα για να επιβλέψει την έρευνα με τη συνδρομή του FBI.

Ο Ρέι ορκίστηκε στην ακροαματική διαδικασία τον περασμένο μήνα να παραμείνει ανεξάρτητος και να αποφύγει την επιρροή πολιτικών ή πίεσης από τον πρόεδρο. Έχει χαιρετίσει τον Μόλερ ως τον τέλειο ντόμπρο άνθρωπο και έχει συνεργαστεί με τον Κόμεϊ όταν η κυβέρνηση άσκησε δίωξη στην εταιρεία πετρελαίου Enron στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για απάτη.

Ο Ρέι υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επικεφαλής του τμήματος εγκλημάτων κατά τη θητεία του Ρεπουμπλικανού προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, και η υποψηφιότητά του υποστηρίχθηκε από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ και την πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς, Δημοκρατικών που υπηρέτησαν στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. kathimerini.gr