Στις φλόγες για τρίτη μέρα το νησί της Ζακύνθου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Στις φλόγες για τρίτη μέρα το νησί της Ζακύνθου

Φωτιά Τώρα: Στις φλόγες για τρίτη μέρα το νησί της ΖακύνθουΈΞΙ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ - ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΑΛΑ
Μία ακόμα νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Ζακύνθου καθώς το νησί να φλέγεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα.
Οι κάτοικοι του χωριού Αγαλά πέρασαν ένα δύσκολο βράδυ, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Κοιλιωμένο βρίσκεται έξω από το χωριό, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δίνουν μάχη με τις τεράστιες φλόγες που δυναμώνουν συνέχεια από τους ισχυρούς ανέμους.


Όλοι οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να φτάσει στο χωριό. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Ζάκυνθο φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Εκτός ελέγχου είναι οι δύο πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στις Βολίμες Ζακύνθου χωρίς να κινδυνεύουν ακόμα κατοικίες. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική στο νησί βρίσκονται σε εξέλιξη έξι μέτωπα. Στις περιοχές Ελιές, Βολίμες, Αστέρι – Αλωνάκι και Σκουτάρι τα μέτωπα καίνε χαμηλή βλάστηση με την εικόνα της πυρκαγιάς να δείχνει όλο και καλύτερη. Στην Παναγούλα η πυρκαγιά κατακαίει επίσης χαμηλή βλάστηση ωστόσο η δύσβατη περιοχή δυσχεραίνει το έργο κατάσβεσης. Η δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί σε όλα τα μέτωπα αποτελείται από 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα καθώς και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε και ένα ελικόπτερο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην περιοχή Κοιλιωμένο όπου η πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση με τις δυνάμεις να δίνουν πραγματική μάχη ώστε να περιορίσουν αρχικά την πυρκαγιά και στη συνέχεια να της θέσουν υπό έλεγχο. Τέλος, σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη με την οικολογική καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη ενώ υπάρχουν και φόβοι ότι έχουν καεί στάβλοι με ζώα και αγροτικές καλλιέργειες.