Καίνε από χθες οι φωτιές σε Πάργα και Αγρίνιο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Καίνε από χθες οι φωτιές σε Πάργα και Αγρίνιο

Καίνε από χθες οι φωτιές σε Πάργα και ΑγρίνιοΣε δασική έκταση και οι δύο πυρκαγιές - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα 

Δύο πυρκαγιές είναι από χθες, Τρίτη, σε εξέλιξη παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Η πρώτη καίει δασική έκταση και είναι σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Τσεκουρίου Πάργας. Η φωτιά ξέσπασε στις 10:30 το πρωί της Τρίτης. Στο σημείο επιχειρούν 20 άντρες με 7 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή δεν υπάρχει ωστόσο είναι σημείο με εξαιρετικά πυκνή βλάστηση και έντονους ανέμους.

Στις έξι το απόγευμα της Τρίτης ξέσπασε και νέα πυρκαγιά, και αυτή σε δασική έκταση στα Αμπέλια Αγρινίου, σε δύσβατο σημείο. Επί τόπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο και ένα καναντέρ.
Πενήντα πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο 

Εν τω μεταξύ πενήντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα, από ώρα 06:00 της 08-08-2017 έως 06:00 της 09-08-2017, σε όλη την επικράτεια. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Υπό έλεγχο τέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες στην Αττική και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Τατοΐου στις Αχαρνές και στο 'Αλσος Βεΐκου, οι οποίες δεν πρόλαβαν να πάρουν διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά στα Κύθηρα, που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή και προκάσλεσε την μεγάλη καταστροφή, μετά την αναζωπύρωση χτες το απόγευμα στο νότιο τμήμα του νησιού, η οποία, αντιμετωπίστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, δεν έχει ενεργό μέτωπο, είναι οριοθετημένη περιμετρικά με μικρές μόνο εστίες εντός της καμένης έκτασης. Για την κατάσβεσή της παραμένει σχεδόν το σύνολο των επίγειων δυνάμεων επιχειρούν 150 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 40 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα 

Εν τω μεταξύ για ακόμη μία ημέρα παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα Αρκαδία, Λακωνία) και Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος).

Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3), προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, 'Αρτας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνία, Κυκλάδων και στα νησιά Κρήτη, Ικαρία, Σάμος, Σποράδες, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Υπενθυμίζεται στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κι σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199

Δείτε τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας