Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού το επόμενο διήμερο με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας το επόμενο διήμερο.Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ από σήμερα Τρίτη, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα πλήξουν αρχικά τα βόρεια και από το μεσημέρι τα δυτικά και τις κεντρικές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα από το βράδυ στα βόρεια, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις βόρειες Σποράδες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική και στα βόρεια του νομού αναμένονται βροχές τις νυχτερινές ώρες. Γενικότερα ο καιρός θα είναι αίθριος στη διάρκεια της ημέρας με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. στα ανατολικά και τα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται  λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θσ πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το μεσημέρι πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 17 έως 29 βαθμούς κελσιου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 4 με 5 από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αρχικά αναμένεται αίθριος γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά και στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ο καιρός αναμένεται αρχικά  αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στην Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις βόρειες Σποράδες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα ενώ λίγες νεφώσεις θα παρατηρηθούν το απόγευμα από βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στη Νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια, όπου την νύχτα θα εκδηλωθούν όπου την νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. athina984.gr