Φυλάκιση 8 μηνών στον Κώστα Βαξεβάνη για δυσφήμηση της συζύγου Στουρνάρα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Φυλάκιση 8 μηνών στον Κώστα Βαξεβάνη για δυσφήμηση της συζύγου Στουρνάρα

vaxevanisΠοινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, στη δίκη που είχε με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.

Η απόφαση, αναφέρει ότι έκρινε ένοχο τον εκδότη δημοσιογράφο για δυσφήμηση στον Τύπο στην υπόθεση που αφορά σε προσβλητικό δημοσίευμα κατά της Λίνας Νικολοπούλου. Ο Κ. Βαξεβάνης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ειδικότερα, η μήνυση αφορούσε σε δημοσίευμα στο περιοδικό Hot Doc στο οποίο περιλαμβανόταν φωτογραφία του Στουρνάρα και της συζύγου του και δίπλα λεζάντα με τίτλο: "στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα".

Την ενοχή του κατηγορούμενου Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου είχε προτείνει ο εισαγγελέας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης υποκατέστησε τη Δικαιοσύνη.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να καταλήξει εάν αυτά που αναφέρονταν στην ανάρτηση είναι αληθή ή ψευδή καθώς εκκρεμεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεση. καταλήγοντας πρόσθεσε πως "η αμφιβολία όμως είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές, άρα δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική αλλά απλή δυσφήμιση". Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση αλλά ο τρόπος του δημοσιογράφου ήταν εξυβριστικός. emea.gr