Συναγερμός στο Τέξας. Αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 4 ο τυφώνας Χάρβεϊ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Συναγερμός στο Τέξας. Αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 4 ο τυφώνας Χάρβεϊ

Ο τυφώνας Χάρβεϊ ενισχύθηκε, φθάνοντας στην Κατηγορία 4 λίγο πριν πλήξει το Τέξας. Φόβοι ότι θα είναι ο πιο καταστροφικός της τελευταίας δεκαετίας.
Ο τυφώνας Χάρβεϊ, ο οποίος εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι ο πιο καταστροφικός της τελευταίας δεκαετίας, ενισχύθηκε στην Κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον καθώς πλησιάζει τις ακτές του Τέξας, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τυφώνων (NHC). Αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα το Τέξας και μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες.

Ο Χάρβεϊ βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων ανατολικά του Κόρπους Κρίστι του Τέξας, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 215 χιλιομέτρων την ώρα, όπως διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι του NHC σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν στις 02:00 (ώρα Ελλάδας).

Τραμπ: Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής το Τέξας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο η Πολιτεία του Τέξας κηρύσσεται σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ φθάνει πλέον στο έδαφός της, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ακραίου καιρικού φαινομένου.
«Κατόπιν του αιτήματος του κυβερνήτη του Τέξας (σ.σ. Γκρεγκ Άμποτ), υπέγραψα την κήρυξη φυσικής καταστροφής» ώστε να καταστεί δυνατή η χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Ο Γκρεγκ Άμποτ, ο κυβερνήτης του Τέξας, είπε ότι ο Χάρβεϊ είναι "ένας πολύ σύνθετος και επικίνδυνος" τυφώνας, προειδοποιώντας ότι η άφιξή του μπορεί να προκαλέσει "μεγάλη καταστροφή".
 
"Το κατεπείγον μήνυμά μου στους συμπατριώτες Τεξανούς είναι, αν ζείτε σε περιοχή όπου έχει διαταχθεί εκκένωση πρέπει να λάβετε υπόψη σας αυτή τη συμβουλή και να φύγετε μακριά όσο ακόμη μπορείτε" είπε ο κυβερνήτης καλώντας τους κατοίκους να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο.
Πολλές κοινότητες στο νότιο Τέξας έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι φεύγουν εθελοντικά από χτες. Ματαιώθηκαν επίσης τα μαθήματα,, σε δεκάδες σχολεία κατά μήκος των ακτών, σε μια περιοχή από το Κόρπους Κρίστι μέχρι το Γκάλβεστον, όπου ζουν 5,8 εκατομμύρια άνθρωποι. Περίπου 40 πτήσεις ακυρώθηκαν ή ματαιώθηκαν.
Ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει να περάσει το Σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ αλλά στη συνέχεια, στις αρχές της εβδομάδας, σχεδιάζει να επισκεφθεί το Τέξας, όπως είπε η εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. news247.gr