ΚΕΡΚΥΡΑ: Ξεκίνησαν οι παιδικές χαρές: Σε εφαρμογή ο προγραμματισμός αναπλάσεων του τεχνικού προγράμματος του Δήμου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ξεκίνησαν οι παιδικές χαρές: Σε εφαρμογή ο προγραμματισμός αναπλάσεων του τεχνικού προγράμματος του Δήμου


  • Αρχή από Γαρίτσα και έπεται η Λευκίμμη
  • Στο τέλος του χρόνου αναμένεται η παρέμβαση και στο Μαντούκι
Την αποκατάσταση των παιδιών χαρών ξεκίνησε ο Δήμος Κέρκυρας σε εφαρμογή του προγραμματισμού του τεχνικού προγράμματος για το 2017. Η αρχή έγινε από το Άλσος της Γαρίτσας, όπου ήδη γίνονται εργασίες τόσο στην παιδική χαρά απέναντι από το πρώην 6ο Δημοτικό Σχολείο, όσο και σε εκείνη του Ανεμόμυλου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κερκυραϊκής Άποψης» το πρόγραμμα για τις παιδικές χαρές είχε αρχίσει με την αποκατάσταση της εγκατάστασης στο Μποσκέτο, όπου εκεί υπήρξαν σημειακές παρεμβάσεις, σε συνεργασία και με δωρεά ιδιώτη, που ενίσχυσε σημαντικά την ολοκλήρωση τόσο στο επίπεδο των μέτρων προστασίας των μικρών χρηστών, όσο και στην ποικιλία των παιγνιδιών που τοποθετήθηκαν.
Οι αποκαταστάσεις στη Γαρίτσα είναι βέβαια ευρύτερου όγκου καθώς οι παιδικές χαρές είναι πολύ μεγαλύτερες και με περισσότερες απαιτήσεις λόγω της χρήσης τους. Έτσι εκτελούνται εργασίες βελτίωσης του εδάφους, γίνεται συντήρηση σε όσα παιγνίδια μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία, εξασφαλίζεται η περίφραξη των χώρων, ενώ θα προστεθούν και νέα παιγνίδια για τις ανάγκες των παιδιών.
Βασικό μέλημα των εργασιών είναι η εξασφάλιση των όσων δυνατόν καλύτερων μέτρων προστασίας κι ασφάλειας των παιδιών, ενώ και ιδιαίτερη προσοχή δίνεται για την αισθητική βελτίωση των χώρων, που βάση του σχεδιασμού που υφίσταται στις τεχνικές υπηρεσίες, αποτελούν κομμάτι της συνολικής παρέμβασης που εξετάζουν για το Άλσος.
Να σημειώσουμε ότι το έργο αποκατάστασης των παιδικών χαρών χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου και η συνολική δαπάνη που έχει προϋπολογιστεί ανέρχεται σε 100.000 ευρώ κι αφορά το σύνολο των παρεμβάσεων. Επίσης σε συνέχεια των τριών παιδικών χαρών που εκσυγχρονίζονται στην πόλη, σειρά παίρνει η Λευκίμμη, ενώ υπάρχει και προοπτική για μια ακόμα παιδική χαρά στην περιφέρεια.
Τέλος να επισημαίνουμε ότι στο σχεδιασμό του Δήμου βρίσκεται και η ανάλογη παρέμβαση στο πάρκο του Μαντουκιού, αλλά αυτή προγραμματίζεται για τα τέλη του χρόνου και στην περίπτωση που δεν προκύψει κάποια άλλης μορφής χρηματοδότηση, που θα μπορέσει να επιταχύνει τις εργασίες. corfupost.gr