Τρία τα μέτωπα της φωτιάς στη Ζάκυνθο -Πυρκαγιά και στην Καλαμάτα [εικόνες] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Τρία τα μέτωπα της φωτιάς στη Ζάκυνθο -Πυρκαγιά και στην Καλαμάτα [εικόνες]

Τρία τα μέτωπα της φωτιάς στη Ζάκυνθο -Πυρκαγιά και στην Καλαμάτα [εικόνες]Nέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο νησί της Ζακύνθου με τα ενεργά μέτωπα πλέον να ανέρχονται σε τρία, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Χωρίς να έχει σβηστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ορνιθιές, μια νέα εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρεμνών που βρίσκεται στο Ναυάγιο και λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τις Ορθονιές.
Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που επιχειρούσαν στα υπόλοιπα ενεργά μέτωπα.
Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκονται ακόμη σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία 13 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες ενώ επιχειρούν και από αέρος δύο αεροσκάφη τύπου Canadair.
Οσον αφορά την πυρκαγιά στις Ορθονιές κατά την οποία καταστράφηκαν μεγάλες δασικές εκτάσεις, παρουσιάζεται καλύτερη εικόνα ενώ στο σημείο παραμένουν 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες και 56 άτομα πεζοπόρο. Στο τρίτο μέτωπο, στις Βολίμες, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση.
Φωτιά στο Εξωχώρι Μεσσηνίας
Σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο εκδηλώθηκε φωτιά από το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Εξωχώρι Μεσσηνίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Να σημειωθεί πως από την φωτιά δεν κινδυνεύει άμεσα οικισμός ενώ στο σημείο επιχειρούν 22 άντρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 9 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Πηγή Φωτό: imerazante.gr