Survivor: Χαμός με την αποχώρηση Σπαλιάρα και τη… μούντζα του Μισθοφόρου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Survivor: Χαμός με την αποχώρηση Σπαλιάρα και τη… μούντζα του Μισθοφόρου

Survivor: Χαμός με την αποχώρηση Σπαλιάρα και τη… μούντζα του ΜισθοφόρουΗ unfair κίνηση, που ίσως κοστίσει στον Αναγνωστόπουλο, κατά τη σημερινή ψηφοφορία - μονομαχία με τον Βασάλο - Στο πλευρό του Κωνσταντίνου και ο Μάριος - Μεγάλος νικητής χθες ο Ντάνος που προκρίθηκε (μετά τον Κύπριο) απευθείας στον αυριανό ημιτελικό

Τα τελευταία είναι και τα καλύτερα στο φετινό Survivor. Ανοιχτές συγκρούσεις παικτών, ανηλεείς ανταγωνισμοί, ίντριγκες, ψηφοφορίες, για όλα τα γούστα. Το χθεσινό επεισόδιο, το καλύτερο πριν το επόμενο, ήταν χάρμα ιδέσθαι. Για γερά νεύρα, πολλές συγκινήσεις, αλλά και γέλια με όσα συνέβησαν. 

Οι ειδήσεις ήταν δύο: Ο Αγγελόπουλος κέρδισε τον αγώνα και μαζί την απευθείας πρόκριση για την ημιτελική φάση των τριών, δηλαδή για το επεισόδιο της Τρίτης (εξτρά κέρδος ένα ταξίδι στην Κούβα, παρέα με τον Μάριο). Είχε προηγηθεί η πρόκριση του Κύπριου από την περασμένη Τετάρτη. Η δεύτερη είδηση, που λύπησε πολλούς σίγουρα, ήταν η αποχώρηση του Γιάννη του Σπαλιάρα, ο οποίος έδωσε ένα πολύ έντονο κωμικό στοιχείο στο παιχνίδι, από την αρχή μέχρι και χθες. Κρίμα, η καλή κωμωδία δεν αναγνωρίζεται πλέον σ’ αυτόν τον τόπο!

Να ξεκαθαριστεί βέβαια ότι όλα αυτά έγιναν σε πραγματικό χρόνο εδώ και μέρες και απλώς προβλήθηκαν χθες. Οι παίκτες βρίσκονται από τη νύχτα ήδη στην Αθήνα και προετοιμάζονται για το αποψινό πρώτο live επεισόδιο.

Τα κλου του χθεσινού επεισοδίου ήταν πολλά. Το σημαντικότερο και πιο εντυπωσιακό η κόντρα του Αναγνωστόπουλου με τον Σπαλιάρα, με τον πρώτο να συμπεριφέρεται σκαιότατα στον δεύτερο (μέχρι και μούντζα του έδωσε, ενώ έμπλεξε και τη μάνα του ηθοποιού!) σε βαθμό που να σχολιάσει αρνητικά τον Μισθοφόρο μέχρι και ο φίλος του ο Μάριος! Πάντως ο αποχαιρετισμός τους, μετά το συμβούλιο, ήταν πολιτισμένος, παρά τις ανυπόστατες και κακόβουλες φήμες ότι πλακώθηκαν για τα καλά στο τέλος και γίναν από δυο χωριά χωριάτες – άλλωστε οι άνθρωποι είναι από την Αθήνα και οι δύο! Η συμπεριφορά του Αναγνωστόπουλου ωστόσο ίσως τον βαρύνει άσχημα στην αποψινή ψηφοφορία, όπου το κοινό θα κληθεί να επιλέξει εάν θα στείλει αυτόν ή τον Βασάλο στην τελική τριάδα.   

Ένα άλλο ενδιαφέρον στιγμιότυπο ήταν το συναισθηματικό ξέσπασμα του Ντάνου, ο οποίος έμεινε τελευταίος στην καλύβα από την ομάδα των Διάσημων και κατάφερε να μπει στην τριάδα τουλάχιστον. Τέτοιο κλάμα, ούτε η Μάρθα Βούτση στα καλύτερά της. Λίγο αργότερα ξέσπασε σε λυγμούς και ο Αναγνωστόπουλος όταν ο Σάκης ανακοίνωσε ότι εκείνος που αποχωρεί είναι ο Σπαλιάρας, άρα ο ίδιος μένει στο παιχνίδι – δεν το περίμενε!

Και ένα τρίτο, που έχει τη σημασία του είναι αυτό που απάντησε ο Μάριος στην πονηρή ερώτηση του Τανιμανίδη, για το ποιον θα ήθελε από τους παίκτες που έχασαν τους δύο αγώνες της ασυλίας, να βρεθεί στην τριάδα (μαζί με τον ίδιο και τον Ντάνο). Ο Κύπριος απάντησε  ότι προτιμά τον Βασάλο από τον Αναγνωστόπουλο (ανάμεσα στους δύο ήταν το δίλημμά του, καθώς για τον Σπαλιάρα δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου) και πιθανόν η γνώμη του παίξει ρόλο στην αποψινή ψηφοφορία – ίσως λειτουργήσει ως «γραμμή» προς το κοινό! Η ερώτηση έγινε πριν ανακοινωθεί ποιος αποχωρεί. Και έγινε και στον Ντάνο, ο οποίος δήλωσε με τη σειρά του ξεκάθαρα ότι θέλει στην τριάδα τον Σπαλιάρα γιατί είναι φίλος του. Μάλλον σαν γρουσουζιά ακούστηκε αυτή η προτίμηση, αφού το κοινό τον είχε ήδη φάει τον Σπαλιάρα!

Για τον Ντάνο ισχύει μάλλον αυτό που λέει ο στίχος από το λαϊκό άσμα «ό,τι αγαπάω εγώ πεθαίνει», αφού όπου ακούμπησε ο Σκιαθίτης μείναν τα… αποκαΐδια – έκαψε ακόμη και τη μικρή καλύβα χθες! Μπήκε ως 13ος στην ομάδα των Διάσημων και κατάφερε να τους φάει όλους – εχθρούς, αλλά και φίλους! Και καλά έκανε βέβαια, αφού έτσι είναι το Survivor – ένα παιχνίδι επιβίωσης, που σημαίνει πρακτικά «ή εγώ ή οι άλλοι».

Το τελευταίο «Συμβούλιο του Νησιού» στο Survivor: Τα δάκρυα του Ντάνου και η αποχώρηση του Γιάννη Σπαλιάρα



Η καλύβα του… μπάρμπα Ντάνου
Μεγάλο μέρος του χθεσινού συμβουλίου αναλώθηκε στο γεγονός ότι ο Αγγελόπουλος είχε μείνει τις τελευταίες ημέρες μόνος του στην καλύβα των Διάσημων και αρνούνταν πεισματικά να πάει να κοιμηθεί με τους άλλους παίκτες στην καλύβα των Μαχητών. Στο σημείο εκείνο και με τις περίτεχνες ερωτήσεις του Τανιμανίδη ο Ντάνος έδωσε μία αξιέπαινη συναισθηματική παράσταση και θύμισε και λίγο την Τζένη Καρέζη, που ως… Μίκα στο «Μία τρελή τρελή οικογένεια», λέει στην αδελφή της «σκάσε ζώο, παίζω τώρα» - προσποιούμενη ότι θρηνεί τον υποτιθέμενο θάνατο του πρώην αρραβωνιαστικού της!

Ο Ντάνος πέταξε κάτι λυρικά, λέγοντας ότι ήθελε χρόνο με το… σπίτι, όπου πέρασε τόσα πολλά! Ότι επέλεξε σκόπιμα αυτή τη μοναχική στάση των τελευταίων ημερών, ώστε να ξαναδεί για τελευταία φορά το κάθε… σημείο της καλύβας, όπου άλλοτε ήταν οι συμπαίκτες του και να αναπολήσει τα όσα είχαν συμβεί σε εκείνους τους χώρους. Εκεί φάνηκε να λυγίζει! Τον ρωτάει και ο Σάκης, εάν ένιωσε κάποιες φορές αδικημένος και δεν άντεξε. Υπό τους ήχους μίας πονετικής μουσικής και τα μάτια του υγρά σαν βρεγμένα παρμπρίζ, άρχισε να λέει κάτι ακατάληπτα. Ότι τσακώθηκε με κάποιους γιατί υπερασπίστηκε, λέει, τις «αξίες του σπιτιού». Το γύρισε στο πολύ «μαρθαβούτσικο» μετά λέγοντας ότι «για κανένα λόγο δεν θα πουλούσα το σπίτι και όσα έχω μάθει»! Θα χρειαστεί μετάφραση όλο αυτό κάποια στιγμή! 

Σημειωτέον ότι από την ημέρα που έφυγε η Ευρυδίκη, είχε φτιάξει μία καρύδα σαν κεφάλι ανθρώπου και της μιλούσε! Σαν τον Τομ Χανκς στον Ναυαγό με τη μπάλα του βόλεϊ στην οποία είχε δώσει το… όνομα Γουίλσον!

Πέρα από αυτά, που πιθανόν εντάσσονται και στη στρατηγική για να χτυπηθούν οι ευαίσθητες χορδές των προθύμων τηλεθεατών να ψηφίσουν για τον τελικό νικητή, είναι γεγονός ότι ο Αγγελόπουλος αποδείχθηκε χαλκέντερος. Παρότι τον έδιωξαν οι Μαχητές κακήν κακώς και οι Διάσημοι τον αντιμετώπισαν με καχυποψία, αλλά και πολεμική διάθεση, άντεξε και αγωνιστικά και ψυχολογικά και έφτασε στην τριάδα. Δικαιωματικά μπορεί να θεωρείται ως «φαινόμενο» του Survivor, ανεξάρτητα τι θα γίνει στο τέλος, καθώς οι αντίπαλοί του (και κυρίως ο Μάριος) δεν αστειεύονται.  

Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι μετά την αποχώρηση του Σπαλιάρα, ουδείς εκ των αρχικών επιλογών της παραγωγής για την ομάδα των Διάσημων δεν έφτασε στη τετράδα. Όλοι πλέον οι παίκτες που παραμένουν στο παιχνίδι ήταν ή ξεκίνησαν από τους Μπλε.

 

Η παγωμάρα του Σπαλιάρα και τα κλάματα του Μισθοφόρου
Οι συγκινήσεις και οι εκπλήξεις στο συμβούλιο χτύπησαν κόκκινο. Η εικόνα του Σπαλιάρα, όταν ο Τανιμανίδης του είπε ότι αποχωρεί ήταν όλα τα λεφτά! Δεν το περίμενε ότι από τους τρεις που τέθηκαν υποψήφιοι για αποχώρηση ήταν τελευταίος στη γνωστή λίστα της 24ωρης ψηφοφορίας. Τον προδώσαν οι γυναίκες, θα σκέφτηκε αμέσως – σαν να πέρασαν όλες οι φιγούρες τους μπροστά από τα μάτια του ήταν! Έμεινε μαρμαρωμένος για πολύ ώρα – αιωνιότητα φάνηκε σε τηλεοπτικό χρόνο! Πιο μαρμαρωμένος από τον Σπαλιάρα εκείνων των λεπτών είναι μόνο ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος – που λέει και ο θρύλος!

Τόση ώρα που έμεινε ακίνητος χωρίς ούτε τικ στο πρόσωπό του, θα μπορούσαν να του κάνουν πορτρέτο ως και οι περίφημοι καλλιτέχνες στην πιάτσα Ναβόνα στη Ρώμη! Χρειάστηκε να του μιλήσει ο Σάκης, για να επανέλθει στην πραγματικότητα και να πάρει το λόγο!

Ο Σπαλιάρας έδειξε μεγαλείο και σε αυτή τη δύσκολη ώρα πάντως. Ψύχραιμος και με ωραίο λόγο, ευχαρίστησε τους πάντες και ευχήθηκε τα καλύτερα στους εναπομείναντες παίκτες. Αναγνώρισε μάλιστα ότι ο Αναγνωστόπουλος ήταν καλύτερος αγωνιστικά.      

Πάντως ήταν σαφές ότι δεν πίστευε πως ήταν πιο κάτω από τον Αναγνωστόπουλο στη γνωστή λίστα. Η οποία αποκαλύφθηκε με απόλυτη αξιοπιστία από το protothema.gr σχεδόν από την πρώτη στιγμή και κόντρα σε διάφορες «πληροφορίες» και φήμες που έλεγαν διάφορες ασυναρτησίες.

Οι ίδιοι οι παίκτες ήταν μπερδεμένοι ως προς την κατάταξη των Σπαλιάρα και Αναγνωστόπουλου. Ειδικά ο τελευταίος νόμιζε ότι είναι κάτω από τον ηθοποιό και γι’ αυτό ξέσπασε σε λυγμούς μόλις κατάλαβε ότι έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι! Ο Μισθοφόρος έσφιγγε τις γροθιές του από χαρά και έπιανε το κεφάλι του από ικανοποίηση, μόλις ανακοινώθηκε η αποχώρηση Σπαλιάρα. Ήταν σαφές ότι είχε άγχος. Σε αντίθεση με τον Βασάλο που ήταν πιο ήρεμος, σαν να καταλάβαινε ότι δεν μπορεί να είναι τελευταίος μεταξύ των τριών, που μπήκαν στην δοκιμασία χθες.

Οι λάθος υπολογισμοί που έβαλαν φωτιά στο παιχνίδι
Μισθοφόρος και Σπαλιάρας ήταν φανερό ότι θεωρούσαν πως θα αποχωρήσει ο ένας από τους δύο από τη στιγμή που έχασαν την ατομική ασυλία στον αγώνα που προηγήθηκε. Και γι’ αυτό στον συγκεκριμένο αγώνα, εκδηλώθηκε μεγάλη κόντρα μεταξύ τους, με τον Αναγνωστόπουλο όμως να ξεφεύγει από κάθε όριο και να δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις.

Τα δεδομένα ήταν απλά χθες: Όποιος κέρδιζε πήγαινε κατευθείαν ημιτελικό τριάδας (με τον Μάριο), ενώ οι άλλοι τρεις στον τάκο της αποχώρησης. Ο Σπαλιάρας που δεν είχε ελπίδες να κερδίσει (καθότι αδύναμος αγωνιστικά, δηλαδή «τραγωδία» κανονική) πίστεψε ότι μόνο εάν κέρδιζε ο Ντάνος (ή έστω ο Βασάλος, αλλά για πιο σίγουρα ο Σκιαθίτης) θα μπορούσε να διεκδικήσει την παραμονή του στο παιχνίδι για λίγο ακόμα. Και πάντως ήθελε να μην κερδίσει ο Αναγνωστόπουλος! Υπό την έννοια ότι επιθυμούσε να κοντραριστεί  με τον Μισθοφόρο, τον οποίο θεωρούσε ότι πιθανόν τον είχε από κάτω στην περίφημη λίστα! Καταλάβαινε ότι ο Ντάνος είναι σίγουρα πιο πάνω και μάλλον και ο Βασάλος τον ξεπερνούσε, άρα τον άλλο θα μπορούσε να φάει μόνο!

Τα ίδια και πιο έντονα συναισθήματα και ισχυρούς φόβους είχε και ο Αναγνωστόπουλος. Μάλιστα φαινόταν ότι ο Κώστας θεωρούσε πως είναι τελευταίος (δεν έχει φαν 4000 γυναίκες θα σκέφτηκε) στη λίστα της ψηφοφορίας, άρα θα γλίτωνε μόνο εάν κέρδιζε τον αγώνα χθες! «Έχω κακό προαίσθημα, γι’ αυτό ήθελα την ασυλία» ομολόγησε στο συμβούλιο, πριν ανακοινωθεί η αποχώρηση.

Κάνανε και οι δύο λάθος βέβαια: Για να γλιτώσει την αποχώρηση ο Σπαλιάρας θα έπρεπε να κερδίσει ο ίδιος τον αγώνα, αφού ήταν τελευταίος στη λίστα! Οτιδήποτε άλλο ήταν μάταιο και εκτός θέματος! Κι από τη στιγμή που ο Σπαλιάρας δεν κέρδισε δεν είχε κανένα νόημα ποιος άλλος θα έπαιρνε τον αγώνα. Αυτό δεν το ήξεραν όμως ούτε ο ηθοποιός, ούτε ο Αναγνωστόπουλος. Για όση ώρα ο Σπαλιάρας ήταν μέσα στη διεκδίκηση του παιχνιδιού – λίγο στην αρχή δηλαδή - είχε περιεχόμενο η κόντρα τους. Όταν φάνηκε ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Κανονικά δεν υπήρχε καν θέμα εξ αρχής: Ο στίβος ήταν τέτοιος που απαιτούσε ταχύτητα, λίγη ισορροπία και ευκινησία, ικανότητα στις βολές, αλλά και αντοχή, καθώς για να νικήσει ένας παίκτης έπρεπε να δώσει πολλούς αγώνες απανωτά! Σχεδόν όλα όσα δεν έχει ο Σπαλιάρας εν ολίγοις! Κι φυσικά εκείνος που ξεκινούσε με ντεζαβαντάζ ήταν ο γενικά πιο αδύναμος παίκτης, δηλαδή ο Γιάνναρος.

 

Η μούντζα του Μισθοφόρου και η στήριξη Σπαλιάρα σε Ντάνο
Το χθεσινό παιχνίδι λοιπόν ξεκίνησε μέσα σε αυτό το κλίμα υπολογισμών και ατομικών επιδιώξεων, για να εξελιχθεί σε έναν μεγάλο χαμό και να γίνουν μαλλιοκούβαρα οι παίκτες με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Μισθοφόρο.

Το θέμα άρχισε από πολύ νωρίς. Μετά το πρώτο ματς ανάμεσα σε Βασάλο και Σπαλιάρα με νικητή τον πρώτο, αγωνίστηκε το ζευγάρι Αγγελόπουλου – Αναγνωστόπουλου. Επικράτησε ο δεύτερος, ο οποίος όμως έγινε έξαλλος με το γεγονός ότι ο Σπαλιάρας υποστήριζε τον Ντάνο. Εκεί ήταν που τον άρχισε στις πρώτες επιθέσεις: «Δίνεις οδηγίες στον Ντάνο ρε; Τόσο καιρό έτρωγες από μας, όχι από τον Ντάνο» του είπε, για να πάρει την απάντηση από τον Σπαλιάρα ότι το παιχνίδι είναι πλέον ατομικό και ο καθένας έχει δική του στάση.

Το θερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει όταν στο τέταρτο ματς της βραδιάς, ο Σπαλιάρας νίκησε τον Αναγνωστόπουλος και πανηγύρισε έξαλλα – ακούστηκαν οι φωνές του μέχρι την Κούβα! Ο Μισθοφόρος κορόιδεψε τον πανηγυρισμό, δείχνοντας με υποτιμητικό ύφος τον Σπαλιάρα, ο οποίος κυλιόταν στο χώμα και αμέσως μετά αμφισβήτησε το δίκαιο της επικράτησής του, αποδίδοντας την νίκη του στην… «κωλοφαρδία»!!! Ο Μισθοφόρος είχε φτάσει νωρίτερα στο στόχο, αλλά ο Σπαλιάρας, που πήγε με τον γνωστό αραμπά, ήταν πιο εύστοχος – γι’ αυτό θεώρησε ότι ήταν άτυχος! «Κάτσε με Ντάνο, άλλη φορά μην ξαναζητήσεις φαγητό, τόσο καιρό τρως από μένα» του επανέλαβε ο Αναγνωστόπουλος με τον Σπαλιάρα να του απαντά ψύχραιμα και ειρωνικά «με συγκινείς»! Σημειωτέον ότι οι Μαχητές τον αγνόησαν στα τελευταία έπαθλα που πήραν και τα φάγανε μεταξύ τους!

Στον μεθεπόμενο αγώνα, ανάμεσα σε Βασάλο και Αναγνωστόπουλο, έγινε πάλι χαμός, αφού ο Σπαλιάρας έδινε συμβουλές στον Κωνσταντίνο, κάτι που ενόχλησε τον Μισθοφόρο.

Τα πράγματα άρχισαν ξεφεύγουν στον ένατο κατά σειρά αγώνα, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι και πάλι οι δυο τους, με τον Σπαλιάρα να νικάει και πάλι και να πανηγυρίζει έξαλλα. Εκεί ο Μισθοφόρος γυρίζει και μουντζώνει τον Σπαλιάρα (ο οποίος κυλιόταν στην άμμο ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις). Για να πικάρει τον αντίπαλό του κι άλλο, ο ηθοποιός θυμήθηκε κι έκανε τη περίφημη κίνηση του τούρκου χασάπη με το αλάτι – στη θέση του αλατιού χρησιμοποίησε βέβαια… άμμο!  

Και το μεγάλο πατιρντί έγινε στο τέλος, όταν ο Αναγνωστόπουλος έμεινε να μονομαχεί με τον Ντάνο, καθώς οι άλλοι δύο είχαν τεθεί εκτός μάχης. Όταν έχασε ένα κρίσιμο αγώνα (τον πρώτο από τους τρεις χαμένους, που τον οδήγησαν σε ήττα συνολικά) ο Μισθοφόρος ήταν εκτός εαυτού: «Ευτυχώς που χαίρεται ο Σπαλιάρας, που χάνω. Να τον χαίρεται η μάνα του, που τον ταΐζαμε τόσο καιρό» άρχισε να λέει αφήνοντας σύξυλους τον ίδιο τον ηθοποιό και τον Βασάλο που παρακολουθούσε έκπληκτος! Ο Μάριος προς τιμήν του προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, λέγοντας ότι είναι ντροπή και πως δεν βάζουμε στην κουβέντα τις μανάδες!

Η κόντρα του Γιάννη Σπαλιάρα με τον Μισθοφόρο 



Ηρέμησε ο Μισθοφόρος, αλλά ήταν αργά
Μετά τον αγώνα, ο Μισθοφόρος ήταν πιο ήρεμος και αναγνώρισε τη δίκαιη νίκη του Ντάνου, ενώ ευχήθηκε να διατηρήσουν καλές σχέσεις οι παίκτες και μετά το παιχνίδι! Στην παραλία δεν φάνηκε σε πολλές συζητήσεις - πιθανόν να έκανε ασκήσεις ηρεμίας μόνος του - αλλά σε μία που φαίνεται να κουβεντιάζει με Μάριο και Βασάλο, επαναλαμβάνει ότι θεωρεί πως ο Σπαλιάρας δεν εκτίμησε το φαγητό που του έδωσαν οι Μαχητές. Μάλιστα παρουσίασε τους Μπλε κάτι σαν… action aid, αφού σημείωσε ότι ο Σπαλιάρας πήγε σκελετός στους Μαχητές, όταν τον έδιωξαν οι Διάσημοι και στη δική τους παραλία πήρε κιλά και χόρτασε ψωμί και έπαθλα! Φυσικά η ουσία δεν ήταν στα φαγητά, αλλά στις διαφορετικές επιδιώξεις που είχαν χθες οι δυο τους.

Ο Αναγνωστόπουλος είχε δίκιο να παραπονιέται που ο Γιάνναρος στήριζε απροκάλυπτα τον Ντάνο, ιδίως κόντρα στον ίδιο. Είναι γεγονός ότι ο Μισθοφόρος δεν ψήφισε τελευταία τον Σπαλιάρα (όταν το παιχνίδι έγινε ατομικό) για αποχώρηση. Και ίσως περίμενε ότι ο ηθοποιός δεν θα ήταν έτσι εκδηλωτικός εναντίον του. Άλλωστε ο Μισθοφόρος είναι παίκτης ψυχολογίας. Αν είναι ήρεμος πάει καλά. Αν τσαντιστεί καλύτερα να παίρνει κανείς από κοντά του τα αιχμηρά αντικείμενα και να έχει έτοιμα τα ηρεμιστικά! Συνηθίζει να τα κάνει μαντάρα! Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, ακόμη κι αν του αναγνωριστεί κάποιο δίκιο (όσο μπορεί να γίνει αυτό, αφού ο κάθε παίκτης έχει πλέον τη στρατηγική του, προκειμένου να επιβιώσει ο ίδιος), σίγουρα δεν το διεκδίκησε με τον σωστό τρόπο.

Τουναντίον, η χθεσινή του συμπεριφορά ίσως του κοστίσει στη σημερινή ψηφοφορία, όταν το κοινό θα επιλέξει εάν θα στείλει αυτόν ή τον Βασάλο στην τριάδα. Διότι ανάμεσα στον ήρεμο και καλών τρόπων (ελέω… μαμάς) Βασάλο και τον οξύθυμο και προσβλητικό ενίοτε Αναγνωστόπουλο, πιθανόν ένα μέρος του κοινού να επιλέξει τον πρώτο, επειδή θέλει να αποδοκιμάσει κινήσεις όπως οι μούντζες, οι αναφορές σε μάνες και η επιθετική στάση σε έναν παίκτη, όπως είναι ο Σπαλιάρας. Μάλιστα έδωσε στους φίλους του Σπαλιάρα ένα καλό λόγο να τον… μαυρίσουν!

Σημειωτέον ότι με βάση την 24ωρη ψηφοφορία (η οποία δεν μετρά πλέον, αλλά φανερώνει τις προ μηνός τάσεις), ο Βασάλος είναι λίγο πιο πάνω από τον Αναγνωστόπουλο: 11% είχε ο Κωνσταντίνος, 8% ο Μισθοφόρος! Ο πρώτος θεωρείται μάλιστα ότι είχε καλή πορεία τελευταία και ίσως αυτό αποτυπωθεί και στην αποψινή ψηφοφορία έτσι κι αλλιώς! 


Η άνετη επικράτηση του Ντάνου στο χθεσινό παιχνίδι
Για την ιστορία, το χθεσινό τελευταίο αγώνισμα του φετινού Survivor εξελίχθηκε σε σχετικά άνετη επικράτηση για τον Αγγελόπουλο, παρότι ο Ντάνος ξεκίνησε με ήττα από τον Αναγνωστόπουλο! Όταν έμειναν οι δυο τους στο τέλος φάνηκε ότι είχε λίγο περισσότερες δυνάμεις και μεγαλύτερη συγκέντρωση στο στόχο του ο Σκιαθίτης. Μάλιστα έδωσαν σε εκείνη την τελική φάση, τέσσερις αγώνες. Τον πρώτο τον κέρδισε ο Μισθοφόρος, όμως τους άλλους τρεις ο Ντάνος. Και στους τέσσερις έφτασε πρώτος στο στόχο, καθώς ήταν πιο γρήγορος. Το θέμα ήταν απλώς να φανεί ψύχραιμος στις βολές, όπως και έγινε.

Στην τελική φάση ο Ντάνος έβαλε και τα μεγάλα μέσα. Ενώ στους προηγούμενους αγώνες του δεν φάνηκε να επιδίδεται σε σταυροκοπήματα και φιλούρια στα κομποσκοίνια, όταν έφτασε στην τελική ευθεία, επιστράτευσε τα όπλα, που τον έχουν κάνει επίτιμο καλόγερο σε όλα τα μοναστήρια της χώρας. Σταυρούς και προσευχές δώσαν και πήραν σε εκείνο το σημείο. Μόνο κεριά δεν άναψε! Στο τέλος μάλιστα, όταν νίκησε έδειξε τον ουρανό, ενώ αργότερα είπε κι ένα «μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό», λες και χθες το βράδυ ο Κύριος άφησε τις άλλες ασχολίες και καρφώθηκε στην τηλεόραση να δει τι γίνεται στο Survivor – έχοντας το νου του μη χάσει ο Ντάνος!

Στα αξιοσημείωτα χθες το γεγονός ότι ο Βασάλος δεν έδειξε το κουράγιο να κυνηγήσει την ασυλία και μάλιστα βρέθηκε έξω από τον αγώνα, πριν τον Σπαλιάρα. Ο τελευταίος, ήταν μεν αργός σαν τρίκυκλο, αλλά έδειχνε πολύ καλός στις βολές. Κατάφερε έτσι να κερδίσει αρκετά ματς, αλλά η κούρασή του δεν του επέτρεψε να φτάσει ως το τέλος. Ο Σπαλιάρας κουράζεται μέχρι στο κουμκάν, πόσο μάλλον σε στίβο που θέλει τρέξιμο.

Συνολικά ο Αγγελόπουλος είχε σκορ 4-3 με Αναγνωστόπουλο, 2-1 με Βασάλο και 3-0 με Σπαλιάρα, ενώ ο Μισθοφόρος έκανε 3 νίκες και μηδέν ήττες με Βασάλο και είχε αρνητικό σκορ με  Σπαλιάρα (1-2). Ο τελευταίος επικράτησε μόνο του Σπαλιάρα (2-1 επιμέρους σκορ).   

protothema.gr